РЕКЛАМА


Където различните светове се сблъскват.

1964-1965 г. Екзотичният и непокорен Сингапур е на кръстопът. Политическите и расови вълнения достигат точката на кипене, която ще сложи началото на нова нация. Малайското извънредно положение е вече история, но британските и австралийските войски все още участват в кървавата 4-годишна война в джунглите на съседно Борнео.

През това време терористи взривяват 29 бомби в самия Сингапур. Това е градът на Сам Калахан, Патриша Ченг и клиентите на детективска агенция "Ченг".

Когато съпругът й е мистериозно убит по време на разследване, Патриша Ченг наема австралиеца Сам Калахан, за да й помогне да ръководи детективската агенция. Патриша знае, че за да спаси компанията, й е нужен добър детектив с връзки в китайската и малайзийската общност, както и с американските и британските военни. Сам притежава всичко това. Но след детство в лагер за военнопленници и бурна кариера във военното разузнаване по време на Малайското извънредно положение, той върви с огромен "багаж".

"Серангун Роуд" – една от първите големи магистрали в Сингапур, свързваща множеството етнически общности на острова, е дом на колоритни персонажи, в това число амбициозния и безскрупулен Кей Сонг, внук на главата на най-големия престъпен клан в Сингапур; Канг, който заедно със Сам ръководи фирма за внос и износ от лодката си; Су Линг – напредничава млада жена, която започва връзка с идеалиста Конрад Харисън, който е и изгряваща звезда на ЦРУ; и Клеър Симпсън – самотна съпруга, чиято връзка със Сам ще се превърне в нещо много по-заплетено.

Първоначално Сам прави еднократна услуга на съседката си, която постепенно, случай по случай, се превръща в странична работа, а в последствие и в ангажимент на пълен работен ден в агенцията. Случаите са разнообразни – от обичайните изневери и дребни измами до сложни и опасни разследвания с международни играчи и дълготрайни последици, които връщат Сам в тъмното минало, което се опитва да загърби.

Криминална драма.

Австралия, Сингапур, 2013г., 10 x 52 мин.

Режисьор: Питър Андрикидис

В ролите: Дон Хейни, Джоан Чен, Мейв Дърмънди, Майкъл Дорман, Чин Хан и др.

10 епизод • Детективи от "Серангун Роуд"

Сам най-после разкрива мистерията около убийството на бившия си партньор Уинстън. Патриша Чен приема незаконния син на покойния си съпруг. Конрад мисли, че е взел всички копия с досието на Су Лин, но не предполага, че отново са го изиграли. Клеър се връща при съпруга си и Калахан остава сам.

9 епизод • Детективи от "Серангун Роуд"

Австралийката Андж, бъдеща журналистка, е убита. Главният заподозрян е чернокож, възрастен войник Робо. Но Сам го познава и вярва, че е невинен. Калахан успява да разплете случая и да оневини приятеля си.

8 епизод • Детективи от "Серангун Роуд"

Клеър съобщава на Франк, че го напуска заради Сам Калахан. Но преди да успее да съобщи новината на Сам, той я убеждава, че не е добра идея да живеят заедно. Тя не събира сили да му каже, че вече е разкрила връзката им.

7 епизод • Детективи от "Серангун Роуд"

Кан е заловен да внася нелегално алкохол и експлозив за профсъюзите. Сам успява да го спаси от бесилото, но с цената на приятелството им. Милър поставя ултиматум на Конрад – ако не стане двоен агент, ще разкрие, че Су Лин е била симпатизант на комунистите.

Вижте всички епизоди

БНТ новини Още новини
Гледат мерките на задържаните за рекет и изнудване в Плевен

23:10

Гледат мерките на задържаните за рекет и изнудване в Плевен

Гледат мерките на задържаните за рекет и изнудване в Плевен
Джана Нанини за първи път пя в България

23:01

Джана Нанини за първи път пя в България

Джана Нанини за първи път пя в България
Иванка Тръмп взе участие в женски форум в Берлин

22:54

Иванка Тръмп взе участие в женски форум в Берлин

Иванка Тръмп взе участие в женски форум в Берлин

Филми в програмата днес
Мускетарите 2

БНТ 2 | 27.04.2017 00:30

Мускетарите 2

Мускетарите 2
Братовчеди

БНТ 1 | 27.04.2017 01:55

Братовчеди

Братовчеди
Фалшива принцеса

БНТ 1 | 27.04.2017 02:50

Фалшива принцеса

Фалшива принцеса

РЕКЛАМА