site.'.bnt2 26 юни
10:00 ч.
Дързост и красота
тв сериал /3970 и 3971 епизод/п/
site.'.bnt1 26 юни
11:20 ч.
Дързост и красота
тв филм /3966 епизод/
site.'.bnt2 26 юни
18:00 ч.
Дързост и красота
тв сериал /3972 и 3973 епизод/

РЕКЛАМА


ДЪРЗОСТ И КРАСОТА :

Най-дългият телевизионен сериал в света се разпространява в 100 държави. Повече от 300 милиона зрители в света гледат всеки ден "Дързост и красота" . Първият епизод е излъчен в мрежата на СиБиЕс на 23 март 1987 година. Сериалът е създаден като сапунена опера по идея на Уилям Бел и съпругата му Лий Филип Бел. "Дързост и красота" е единственият американски сериал в жанра, чийто епизоди се превеждат на испански език за испаноезичните почитатели в Съединените щати. .

"Дързост и красота" се снима в Лос Анджелис, Калифорния. Сюжетът представя живота на фамилия Форестър, собственици на модната империя "Форестър криейшънс". Основните герои са Ерик Форестър /Джон Маккук/- президент на модната компания, неговата съпруга Стефани /Сюзън Фланъри/, техният най-голям син Ридж/Рон Мос/ и Брук Лоугън /Катрин Кели Ланг/, омъжвана и за бащата, и за сина Форестър. Брук е притежателка на по-големия дял във "Форестър криейшънс". Причината е, че тя открива печелившата формула "Билийв", която носи много пари. Основният конкурент на Форестър е модната агенция "Спектра фешънс". Конфликтът между двете модни фамилии е една от главните сюжетни линии.

Вече 22 години, от 1993г., "Дързост и красота" не слиза от ефира на БНТ и продължава. Новината е, че все повече се приближаваме до номерацията на излъчваните епизоди в САЩ. "Докато се снима "Дързост и красота", БНТ ще излъчва епизодите". "Защото "Дързост и красота" е "международен феномен", бягство от личните и ежедневни проблеми в друга среда - дръзка и красива..".- споделя редакторката Антоанета Крумова, която петнадесет години обработва сериала в програмата на БНТ. Една от тайните е, че почти всички актьори от сериала пеят и изнасят концерти, посрещани като звезди от екзалтираната публика, например в Ротердам, Холандия. Според режисьорката на дублажа Людмила Кръстева, "въпреки завоите, проблемите и изненадите "Дързост и красота" "винаги предлага оптимистично решение на ситуацията в сюжета, затова въздейства позитивно на аудиторията, което е важно". "Дързост и красота" е семеен, романтичен, социален. Новината, която сподели екипът, обработващ епизодите в БНТ е, че "Дързост и красота" е единственият телевизионен сериал в света, който изпълнява хуманна мисия, предоставяйки роля на умствено изостанал актьор - героят Кевин от "Бикини бар". /По думите на американските колеги-актьори, той след всяка заснета сцена очаквал от тях редовните стимулиращи похвали с думите: "А къде ми е прегръдката?"/. Това е и причината за една от многото награди на сериала, а именно на Националното общество за умствено и физически непълноценни индивиди в САЩ. За да не ограничава аудиторията, "Дързост и красота" е един от малкото сериали, които се разпространяват задължително със субтитри, за да може да обхване всички категории зрители....И успява!

Какво ще се случва в следващите епизоди остава вечната загадка в дългата история на Форестър...

Златна Романова

БНТ новини Още новини
Цивилни полицаи дебнат джебчии край морето

19:53

Цивилни полицаи дебнат джебчии край морето

Цивилни полицаи дебнат джебчии край морето
Еньовден в Карлово

19:51

Еньовден в Карлово

Еньовден в Карлово
Даниел Асенов-Тайсъна европейски шампион по бокс

19:33

Даниел Асенов-Тайсъна европейски шампион по бокс

Даниел Асенов-Тайсъна европейски шампион по бокс

Филми в програмата днес
Посещението на един инспектор

БНТ 1 | 24.06.2017 21:45

Посещението на един инспектор

Посещението на един инспектор
Циклопът

БНТ World | 24.06.2017 22:30

Циклопът

Циклопът
Масово чудо

БНТ 1 | 25.06.2017 14:00

Масово чудо

Масово чудо

РЕКЛАМА