Христина Йорданова е на 32 години от с. Козар Белене, община Левски. На 19 години тя претърпява тежка автомобилна катастрофа, вследствие на която остава парализирана от кръста надолу. По време на инцидента, който преобръща живота ѝ завинаги, получава тежки травми като счупвания на гръбначния стълб, дясното бедро и шест ребра. Следва дълъг период на лечение в различни болници и множество операции. От 2005 до 2011 година Хриси е подложена на шест гръбначни операции, тъй като първата се оказва неуспешна. Всяка следваща е с цел стабилизиране на гръбнака в областта на травмата. Въпреки усилията на лекарите да се коригира гръбначният стълб, тя остава с тежко изкривяване, коeто причинява силни ежедневни болки.

Споделете с приятели


Вече 13 години Хриси се придвижва с инвалидна количка и само силната ѝ воля помага да се справи с болката. Надеждата ѝ е операция в чужбина за коригиране на гръбначното изкривяване. Освен поставяне на метални импланти в гръбнака при интервенцията се предвижда и трансплантиране на нерви. Прогнозата е за постепенно изчезване на силните болки и до голяма степен възстановяване на чувствителността в долните крайници.

За да се случи това, Хриси има нужда от нашата помощ. Сумата за операцията е в размер на 60 000 лв., с които тя не разполага.

Болките, които търпя, са всекидневни. Затова е необходимо операцията да се извърши, колкото се може по-скоро, защото след това ще мога да изпълнявам упражненията си по цялостното възстановяване успешно и без болка. С доходите на моето семейство, включително и инвалидната пенсия, която получавам, не можем да си позволим толкова скъпоструваща операция. Обръщам се с надежда към всеки, който иска да помогне, Предварително изказвам своята искрена благодарност към хората, които ще прочетат молбата за помощ и ще споделят моята кауза за живот без болка!“ – споделя Христина Йорданова.

Част от средствата за операцията вече са събрани по време на организираните благотворителни концерти за Хриси в родното ѝ село Козар Белене на 24 май 2018 г. (4 887 лв.); в гр. Левски на 23 юни 2018 г. (1409,90 лв.) и в гр. Плевен на 16 юли 2018 г., в който участие взима и народната певица Гуна Иванова (близо 3 300лв.).

Дарителската сметка е разкрита в ОББ АД, клон Левски:

IBAN: BG89UBBS80021071787740

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Христина Йорданова Йорданова