Черупки от шам фъстък превърнати в изкуство

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Антеп шам фъстъкът, сорт специфичен само за Турция, е един от най-търсените и ценени кулинарни продукти. Освен ползите му за здравето, той е и основна съставка в множество традиционни ястия, като например турската баклава.

За дизайнерката Нилай Гюндуз, приложението на ядката не спира до кухнята. От остатъците и черупките на шам фъстъка, тя успява ръчно да изработи над 150 предмета - от обувки и чанти, до женски дрехи и вещи за дома.

Нилей Гундуз - турски дизайнер: "В Газиантеп, шам фъстъкът е ценен колкото златото. Всяка една черупка за нас е равностойна на перла."

Целта на турската дизайнерка е да покаже, че остатъците от продуктите които консумираме, могат да бъдат превърнати в нещо красиво без то да вреди на околната среда.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад