РЕКЛАМА


Паралелен свят с три слънца и без вода...

Слънцето е жълто, червено и синьо, водата е солена, растения и животни почти няма, винаги е горещо и всеки търси само един път - НАЗАД!

Джейсън и Лий са приятели от Ванкувър. Бащата на Джейсън купува нова яхта и когато момчетата решава да я изпробват във вода, попадат в торнадо, което ги отвежда в Бурен свят. Нова паралелна вселена с три слънца, опасни бури, диви брегове и враждебна природа, където питейната вода е безценна, а храната - ограничена. Спасени са от Флийз и верния й спътник Оджи с тяхната поДводница за превоз на новопростигнали към малко общество, което води борба срещу опасните явления в природата и нейните господари. Единственото, което търсят  Джейсън, Лий и всеки, попаднал в Бурен свят е обратният път към дома...

26-сериен телевизионен филм.

Австралия, Канада, 2009г., 30 мин.

Режисьори: Едуард Мауин-Мейсън и Марк Дефрийс

В ролите: Андрю Дженкинс, Калъм Уорти, Валентина Барон, Лим Кай Тонг и др.

[acc_item title="Денят на трите слънца"]Джейсън и Лий, приятели и съученици, изпробват новата яхта на бащата на Джейсън. Напада ги торнадо от насекоми. Когато идват на себе си, се оказва, че са на странно място – планетата Бурен свят, някъде из безкрайния Космос. Нападнати от летящи мотори, спасени от Флийс, която управлява подводница, момчетата попадат в реалност, която не познават

[acc_item title="Колонията"]Джейсън и Лий са отведени от Флийс в Колонията. Там живеят същества, попаднали на планетата подобно на тях. Запознават се с Веролда. Тя ръководи Колонията с демократичен принцип и според Конституция, приета от всички. Водата и храната са голям проблем.

[acc_item title="Всички търгуват"]Джейсън и Лий се запознават с Килиос. Той винаги успява да се спазари за нещо, което иска да притежава. Има лодка, наречена "Ездач". Умен, хитър, дори циничен, той оцелява от години на планетата. Не го харесват, но всички се съобразяват с него.

[acc_item title="Калахан"]За да си върнат яхтата от Летящите, Джейсън и Лий решават да я потопят. А за да се върнат обратно, се налага да пресекат острова. В пустинната му част откриват мъж, почти умрял. Успяват да го свестят и да го пренесат до Колонията. Това е Калахан...

[acc_item title="Морско право"]Джейсън, Лий и Флийс се спазаряват с Килиос: ако му помогнат да открие другата част от картата, той ще им помогне да се приберат на Земята. Оджи – спътникът на Флийс, безценен помощник с неограничени познания, спасява тримата от Летящите, но изразходва енергията си. Сега те трябва да го спасят.

[acc_item title="От лошо – по-лошо"] Оджи трябва да презареди, за да може да съществува нормално. Джейсън, Лий и Флийс отиват в Колония. Трябва им официално разрешение да ползват енергията на Маяка. Само Веролда може да позволи. Летящите искат да си върнат яхтата. Лий измисля как да зареди Оджи от Маяка. Оджи изчезва. Кой ли го е откраднал?

[acc_item title="Следвай топката"]Флийс тръгва да търси Килиос, който е откраднал Оджи, но преди това „Ездачът” трябва да бъде ремонтиран.

[acc_item title="Бягство от Нова Аркодия"]Тримата приятели попадат в Аркодия и успяват да избягат с помощта на аркодианеца Васлър.

[acc_item title="Семейни връзки"]Каква е организацията в Аркодия? Как функционира този град-държава? Как живеят аркодианците?

[acc_item title="Отливът"]В Колонията става преврат. Веролда е изолирана. Макин успява да организира преврат.

[acc_item title="Фермер Флийс"]Флийс остава в Колонията и започва да се занимава със земеделие. Тя споделя своя опит с Лус, който тя е наследила от баща си.

[acc_item title="Семейството е най-важно"]Аркодианците, водени от бащата на Вослър, ги следват в Колонията. След преврата Хинтор решава всички сделки да се правят пред него. Хората започват да недоволстват . Бащата на Васлър го връща в Аркодия.

Надпреварата започва

Джейсън, Лий, Флис, заедно с Лус и Тоф имат план как да си върнат "Ездача". Опитите им са провалени. Кабелът за двигателя е изчезнал. Всички отиват да го търсят, за да могат след това да открият другата част от картата, с която ще намерят обратния път към Земята. Аркодианците започват процес срещу Вослър и баща му, нарушили основното им правило.

Лус Айлънд

Дейсън, Лий, Флийс са в Лус Айлънд и търсят някакъв знак, рисунка, предмет, който прилича на медальона на Лус. Лий пада в дупка, която е подслон на жена-воин – Гъндрил. Джейс се гмурка там където, според Гъндрил, се намират някакви странни останки. Нападат го фангили, но той успява да се спаси и едва оживява. Лий се гмурка на свой ред.

Надолу

Килиос отново манипулира всички и бяга от острова. С "Ездача" има проблем от запушена тръба с камък. Флийс с помощта на Оджи успяват да го отстранят. Всички разказват за семействата си и как са попаднали на тази планета. Дори успяват да се измъкнат от аркодианските си преследвачи.

Пожар и полет

Лус проверява резервоара за вода и открива, че е пробит нарочно. Открива и извършителя, като доказва, че е Макин и го доказва пред всички. Вос и аркодианците искат да превземат Колонията. Джейсън, Лий и Флийс предупреждават Хинтор за опасността и предлагат евакуация. Макин е изгонен и отива при Летящите.

Вижте всички епизоди

БНТ новини Още новини
Днес от Пекин се завръща българската фолклорна група от Петрич

08:10

Днес от Пекин се завръща българската фолклорна група от Петрич

Днес от Пекин се завръща българската фолклорна група от Петрич
Ваня Кастрева: Върви се към олекотяване на Националното външно оценяване

07:42

Ваня Кастрева: Върви се към олекотяване на Националното външно оценяване

Ваня Кастрева: Върви се към олекотяване на Националното външно оценяване
Дълги опашки от болни пред лекарските кабинети в Благоевград

07:14

Дълги опашки от болни пред лекарските кабинети в Благоевград

Дълги опашки от болни пред лекарските кабинети в Благоевград

Филми в програмата днес
Точица

БНТ 1 | 27.01.2020 14:30

Точица

Точица
Сид - дете на науката 2

БНТ 1 | 27.01.2020 14:45

Сид - дете на науката 2

Сид - дете на науката 2
Разследването на Мун

БНТ 1 | 27.01.2020 15:10

Разследването на Мун

Разследването на Мун

РЕКЛАМА