РЕКЛАМА


Рецептите на Катерина Евро

Бухтички с малинов сос

Яйца - 2 бр.

Брашно - 2 ч.ч.



Кисело мляко - 1 ч.ч.

Захар - 50 г

Сода бикарбонат - 1 ч.л.

Олио - 1 л



За малиновия сос:

Малини - 200 г

Захар - 50 г

Сметана - 100 мл

Поставете брашното в дълбока купа. Добавете яйцата, захарта и киселото мляко, смесено със содата бикарбонат. Разбъркайте до получаване на гъста, еднородна смес. Загрейте олио в дълбок тиган. С помощта на лъжици оформяйте бухтички и пускайте в горещото олио. Пържете до златисто и прехвърлете в чиния.

Поставете марините и захарта в съд на котлона и оставете сместа да заври и да се сгъсти до консистенция на сладко. Добавете течната сметана, разбъркайте и свалете съда от котлона. Прецедете соса през цедка, за да отделите семенцата на малините. Поставете малиновия сос на дъното на плоска чиния, отгоре подредете златистите бухтички, поръсете с пудра захар за финален щрих и серивирайте.


Панирано сирене с билки и ядки

Краве сирене - 300 г

Яйца - 2 бр.


Микс ядки и семена - 50 г

Панко галета - 50 г

Брашно - 100 г


Мащерка - 2-3 стръка


Розмарин - 2-3 стръка

Мед - 3-4 с.л.

Сол

Олио

Поставете микса от ядки и семена в блендера. Добавете клонките прясна мащерка и розмарин и смелете ситно. Прехвърлете сместа в плоска чиния, удобна за овалване. Загрейте олиото за панира


не в дълбок тиган. Разбийте яйца в купа. Нарежете кравето сирене на плочки. Оваляйте ги в първо в брашно, след това потопете в разбитите яйца и накрая покрийте добре със сместа от ядки, семена и пресни билки. Изпържете плочките сирене до златисто.

По желание полейте панираното сирене с мед преди сервиране.


Бухтички с малинов сос и панирано сирене с билки и ядки
"Храна за душата" - 13.05.2019

РЕКЛАМА