РЕКЛАМА


Филмът на БНТ2 от поредицата „Културни адреси: София, Европа“ разказва интересни и малко известни факти за Британския съвет в България.

През 1991 година в сграда на улица „Тулово“ е открит българският офис на организацията - един от стоте по цял свят. През 2003 година седалището на Британския съвет се премества в една от най-красивите старинни сгради на София на улица „Кракра“.

В годините на своята дейност Британският съвет реализира изключително богата програма, насочена към постигане на основните цели на културния институт - предоставяне на образователни възможности и създаване на културни връзки.

Британският съвет присъства забележимо във важни традиционни събития за столицата: Деня на езиците, Нощта на музеите, „София филм фест“ и други. Благодарение на активната му дейност в културната програма на столицата се утвърждават важни събития като „Британски театър на живо“, „Лаборатория за слава“ и др. С подкрепата на института се осъществяват гостувания на творци от различни области. Много от известните български автори са имали възможност със съдействието на Съвета да специализират във Великобритания.

От изключително важно значение за културната среда у нас е осигуряването на поток от информация за различни събития, разкриващи британския опит в областта на мениджмънта.

Британският съвет е и пример за съвременно активно партньорство както с културни институции, така и с различни медии. Дейността на културния център го прави привлекателен за широк кръг ученици и студенти, които се включват в разнообразните събития.

Автор на филма за Британския съвет е Екатерина Генова, оператор – Александър Радоев, а режисьор – Димитър Шарков.

Британски съвет
"Културни адреси: София, Европа" - 28.10.2017

РЕКЛАМА