Специално отличие бе присъдено на предаването „Денят започва с култура“

Споделете с приятели

Водещият на „Панорама“ и дългогодишен журналист в Българската национална телевизия Бойко Василев е носител на голямото отличие на Осмите награди за телевизионна журналистика „Свети Влас“. Призът му се присъжда за високи професионални стандарти и бе връчен от Иван Гарелов.

„Ние сме в една от малкото професии от българи за българи. Нашата професия, която работи с нашия, български език, не е конвертируема в нито една точка на света. И върху нас тежи огромната отговорност каква България създаваме, какъв език говорим, какви ценности проповядваме... Въобще проповядваме ли много, изкушаваме ли се от ролята си на някакви ментори, или гледаме да стигнем до истината?“ – заяви Бойко Василев, при получаване на наградата. Той подчерта ролята на Иван Гарелов в създаването на правила и ценности не само в „Панорама“, но и в българската телевизия в най-трудните години на прехода.

Специална награда бе присъдена на предаването „Денят започва с култура“ за задълбоченото отразяване на културния живот в страната, както и за оригинални идеи и индивидуално присъствие.

Отличията бяха определени за поредна година от 5-членно жури, председателствано от проф. Ивайло Знеполски.