За петата си годишнина БНТ2 открива есенния телевизионен сезон с нова визия. От 12-ти септември зрителите ще имат възможността да се запознаят с напълно обновената „опаковка“ на втория канал на Българската национална телевизия. По-модерно ще изглежда и...

Споделете с приятели

За петата си годишнина БНТ2 открива есенния телевизионен сезон с нова визия. От 12-ти септември зрителите ще имат възможността да се запознаят с напълно обновената „опаковка“ на втория канал на Българската национална телевизия. По-модерно ще изглежда и логото на БНТ2, което вече ще е в триизмерен модел, олекотено чрез ефекта на прозрачността на стъклото. Запазва се зеленият цвят – символ на младостта на БНТ2, като един от новите канали на обществената медия.

bnt2_new_logo_layers_highres1Съвременната визия на „опаковката“ включва реални кадри от знакови места в петте регионални центрове, които произвеждат програмата на БНТ2. Кадрите са заснети с дрон специално за новата визия на канала. В шапките и кашовете на новинарските емисии са включени лица на новините на БНТ2, които зрителите ще могат да видят в неформална обстановка. Освен на регионалната значимост промяната залага и на знака „2“, който отличава канала на БНТ. „Два пъти повече“ е основна философия на цялостната концепция. Тя умело съчетава оригинални творчески решения и фино чувство за хумор при разработването на програмните кашове на базата на забавни кратки сюжети.

Освен с изцяло обновена визия, сутрешният блок „Добро утро с БНТ2“ ще стартира телевизионния сезон с нови рубрики и с още по-богата информация за случващото се в регионите на София, Пловдив, Варна, Русе и Благоевград. Актуални събития от деня, спортни инициативи, срещи със специални гости, съвети от лекари-специалисти и подробна прогноза за времето и пътната обстановка в петте региона, морските и планински курорти са само част от това, което ще могат да видят зрителите на БНТ2 рано сутрин.

Първата част на предаването ще бъде запазена за прегледа на печата и полезната регионална информация, събрана в пет отделни блока по региони. Във втората част репортерите по места ще следят важните теми и събития от деня, а в третата място ще намерят рубриките за спорт, здраве, образование и култура.

През новия сезон „Добро утро с БНТ2“ ще предложи нови рубрики: „Регионален спорт“, „Добро утро, здраве“, „Полезно за родителите“, „Накъде през почивните дни“ и „Културен афиш“ са част от акцентите в предаването, които ще дават полезни съвети, любопитни предложения и интересни идеи на зрителите. Запазена марка на предаването остават 15-те преки репортерски включвания от цялата страна. Проследяването на актуални теми в развитие ще продължи да бъде една от основните линиите при отразяването на новините.

Първият брой на предаването „Абсурдите с БНТ2“ за сезона ще бъде посветен на Тютюневия град, където е съсредоточено вниманието на институциите и гражданите. Екипът на БНТ2 Пловдив ще потърси отговор на въпроса защо поредица от паметници на културата в града под тепетата бяха безмилостно унищожени. Пожар изпепели сърцевините на четири тютюневи склада, няколко месеца след разрушаването на друга сграда-паметник на културата в същата зона. Рухването и на фасадите на изгорелите здания е въпрос на време, ако не бъде направено спешно укрепване. Какви са шансовете този път да бъдат предприети спешни действия и ще стане ли истината за тези случаи обществено достояние, зрителите ще научат от „Абсурдите с БНТ 2“ на 14-ти септември от 21.30 ч.