От 16 до 19 февруари Пловдив ще бъде домакин на 62-рото издание на турнира за Купата на България по баскетбол. В състезанието участват първите 8 отбора в класирането на Националната баскетболна лига (НБЛ). Срещите ще се играят в многофункционалната...

Споделете с приятели

От 16 до 19 февруари Пловдив ще бъде домакин на 62-рото издание на турнира за Купата на България по баскетбол. В състезанието участват първите 8 отбора в класирането на Националната баскетболна лига (НБЛ). Срещите ще се играят в многофункционалната спортна зала Колодрума в Пловдив и ще бъдат предавани по БНТ Свят и БНТ HD.

Жребият отреди домакинът на първенството „Академик Бултекс 99“(Пловдив) да излезе срещу изненадата в първенството от миналата година – тимът на „Спартак“(Плевен).

Лидерът в класирането „Лукойл Академик“(София) ще играе с осмия в класирането на НБЛ – отборът на „Ямбол“. Баскетболистите на „Рилски спортист“ (Самоков) ще срещнат в първия си мач тима на „Балкан“(Ботевград). След последния кръг именно самоковци изместиха от четвъртото място отборът от Ботевград. „Черно море - Тича“ (Варна) ще има за свой съперник отборът на „Берое“ (Стара Загора).

Официалното откриване на турнира ще се състои в паузата между двата мача от първия ден на състезанието, като се очаква то да започне в 19:00 часа.

Всички срещи от турнира за Купата на България можете да гледате в програмата на БНТ Свят и БНТ HD

Untitled