За първи път най-престижното състезание по сноуборд се провеждат в България БНТ1 и БНТ HD ще излъчват пряко от Банско стартовете в паралелния гигантски слалом и в спринткроса от състезанията за Световната купа по сноуборд. В спусканията вземат...

Споделете с приятели

За първи път най-престижното състезание по сноуборд се провеждат в България

БНТ1 и БНТ HD ще излъчват пряко от Банско стартовете в паралелния гигантски слалом и в спринткроса от състезанията за Световната купа по сноуборд. В спусканията вземат участие 200 състезатели от световния елит в сноубординга, сред които носителят на Световната купа в паралелните дисциплини за 2015/2016 Радослав Янков и най-изявената ни състезателка в спийд бордър-кроса Александра Жекова – пета на Олимпиадата в Сочи 2014, европейска шампионка в паралелните дисциплини за 2006 и трикратна победителка в стартове за Световната купа в сноубордкроса. Страната ни ще бъде представена и от състезателката в паралелния гигантски слалом Теодора Пенчева и призьорът от младежката Олимпиада в Лилехамер Валентин Миладинов.

В петък (3 февруари) и неделя (5 февруари) са паралелните дисциплини с участието на Радо Янков, а в събота (4 февруари) е участието на Сани в най-атрактивната дисциплина на първенството.

Състезанията за Световната купа по сноуборд - Банско 2017 ще бъдат съпътствани от коментарни студия, които екипът на обществената телевизия ще излъчва всеки ден на живо.

Вижте подробна информация за стартовете и часовете на излъчване по БНТ

Untitled