БНТ HD ще излъчи стартовете от Световния шампионат за щафети. Шоуто на най-бързите атлети събира на Бахамските острови 546-ма спринтьори от 35 държави. Третото издание на състезанието се провежда в столицата на карибската държава Насау и включва 9 дисциплини, като за първи път на подобен шампионат ще дебютира смесената щафета на 4х400 м, в която ще участват по двама мъже и две жени от всеки отбор.

Споделете с приятели


В шампионата вземат участие 17 олимпийски шампиони от Олимпийските игри в Рио де Жанейро, сред които новата кралица на спринта Йлейн Томпсън, която е на основния пост в щафетите на Ямайка на 4х100 м и 4х200 м. Срещу нея в кратката щафета ще се изправи двукратната шампионка от Рио в скока на дължина и 4х100 м Тиана Бартолета, която е едно от най-ценните попълнения в отбора на САЩ. Надеждата на домакините е Шона Милър, която миналото лято на бразилска земя донесе победата на Бахамите в новия формат – смесената щафета на 4х400 м.

Най-оспорваната битка при мъжете се очаква да бъде между бегачите на САЩ и Ямайка в дистанцията 4х100 м. В отсъствието на Юсейн Болт, основни състезатели за островната държава са Йохан Блейк и Асафа Пауъл, а американската щафета ще бъде водена от Джъстин Галтин.

Щафетните бягания ще бъдат излъчвани по БНТ HD и заради часовата разлика българските зрители ще могат да ги наблюдават пряко в ранните часове на 23 април (неделя) и 24 април (понеделник). Началото на прякото предаване е в 2:30 часа, а повторенията са съответно в неделя от 10:00 ч. и в понеделник от 17:45 часа.

Българската национална телевизия ще излъчи всички големи събития през 2017 г., организирани от Международната асоциация на атлетическите федерации. От 12 до 16 юли в ефира на БНТ HD ще бъде предавано пряко световното първенство за юноши и девойки под 18 г. от Найроби /Кения/. Едно от основните събития в спортната програма на БНТ за 2017 г. е световното първенство по лека атлетика за мъже и жени от 4 до 13 август в Лондон.