РЕКЛАМА


В предаването вежте:

Пряко включване от варненския Делфинариум – как живеят делфините, как се учат да бъдат актьори, как трябва да се подобрят условията в сградата. Разговор със старшия треньор Илиян Василев и медийния консултант Христо Иванов.

За най-модерния лъчетерапевтичен център в страната, за нововъведенията в терапията на пациенти с онкологични заболявания, за проблемите и резултатите от лечението — разговор в студиото с доц. Елица Енчева, ръководител на Клиника по лъчелечение в университетската болница „Св. Марина" - Варна.

От десет години във Варненския Икономически университет се изучава специалността логистика. По този повод предстои Международна научна конференция, на която се очакват наши и чужди преподаватели и изследователи, работещи по проблемите на логистиката и обучението по логистика. Гост в студиото - доц. Силвия Благоева, преподавател в Икономически университет — Варна.

Актуални репортажи:

Повече от 150 ученици проявиха интерес към възможностите за обучение в холандски университети по време на представянето им в Русе. Освен дванайсетокласници, от перспективата да учат в чужбина се вълнуват средношколци, на които им предстои да завършат догодина. Репортаж на БНТ Русе.

Детските градини в Благоевград отварят врати за родителите - те вече могат да посещават детското заведение, в което е записано детето им е да се включат в учебния процес като доброволци. Репортаж на БНТ Благоевград.

68-ма бригада „Специални сили" отстъпва на колегите си в НАТО по качество на личните предпазни средства и уредите за нощно виждане. Затова според възможностите на Министерство на отбраната държавата ще търси начини за осигуряване на ново оборудване за елитното подразделение. Това заяви в Пловдив вицепремиерът Валери Симеонов по време на честването на Деня на парашутиста и празник на Специалните сили. Репортаж на БНТ Пловдив.

Културните акценти:

Гост в студиото — актьорът Михаил Мутафов. Неговата 70-годишнина и 45 години сценична дейност беше отбелязана снощи на варненска сцена с комедията „Ретро" от Александър Галин под режисурата на Пламен Марков. Михаил Мутафов е създал на театралната сцена над 100 роли от българската и световната драматургия. Снимал е над 30 филма, последният от тях „Вездесъщият" беше награден със Златна роза преди седмица. Носител на много награди между които два АСКЕЕР 2002 за поддържаща мъжка роля в "Хотел между тоя и оня свят", АСКЕЕР 2003 за главна мъжка роля в "Марат/Сад", а снощи получи и Златна маска на Театрално-музикалния продуцентски център Варна.

Етнографският музей в Пловдив е домакин на изложбата "Вотиви". Това са предмети, с култово предназначение и се даряват като обет след обещание или вричане. В експозицията са включени над 550 оброчни фигурки от 11 музея в страната. Изложбата е част от проект за изследване на наследството на траките по българските земи. Репортаж на БНТ Пловдив.

От началото на учебната година в Националната художествена галерия „Квадрат 500" се провеждат образователни курсове за деца от 6 до 13 години. „Запознай се със", „Рисувай с нас" и „Вълшебен квадрат" целят да въведат децата в изобразителното изкуство и да привлекат вниманието им към галериите и художниците. Репортаж от София.

Вече 13 години немска фабрика произвежда в Силистра стеаринови свещи от палмово масло – екологично и здравословно. Как се правят комбинациите за ароматните продукти и кои са най-предпочитаните от клиентите. Репортаж на БНТ Русе.

От поредното си турне се завърна хорът на варненските учители, една формация с 65-годишна история. Част от участниците в турнето ще разкажат за участието, впечатленията, наградите и самото пътуване.

БНТ 2 във Варна празнува 6 години в Делфинариума
"България днес" - 17.10.2017

РЕКЛАМА