341 800 души са проследили премиерния епизод на „Денят на бащата“, показват данните на пийпълметричната агенция ГАРБ. Високият зрителски интерес към сериала е поредно доказателство за актуалността на социалната проблематика, която филмът разглежда. В контекста на разгорещения публичен дебат „за“ и „против“ физическото наказание, като обществена медия Българската национална телевизия добавя с продукцията и нов аспект – моралните травми, които нанасяме на децата си.

Споделете с приятели


Семейната драма „Денят на бащата“ е базиран на истински истории и разкрива последствията, които раздялата причинява на децата. Сериалът обхваща редица проблеми, свързани с кризата в общуването и отчуждението. Негласната практика бащите да бъдат лишавани от право на попечителство е друг въпрос, който шестсерийният филм поставя. Социалните теми в сюжета са изключително актуални с оглед на прогресиращия брой разводи, както в България, така и в Европа.

„Денят на бащата“ е продукция на Българската национална телевизия, а изпълнителен продуцент е „Агитпроп“. Проектът е реализиран с подкрепата на Столична община и „Творческа Европа – Програма Медия“ на Европейския съюз. Още по време на снимките филмът е забелязан на международната киносцена. През 2017 г. той беше селектиран за представяне в престижния преглед на световната продукция на сериали „Serie Series“ във Фонтенбло (Франция) и на фестивала във Венеция.

Серийният филм „Денят на бащата“ ще се излъчва в програмите на БНТ в продължение на три седмици, в понеделник и вторник от 22:00 ч. едновременно по БНТ 1 и БНТ 4 за зрителите в чужбина. Повторенията на филма са по БНТ 2 в сряда и четвъртък от 20.15 ч. Освен ефирното излъчване зрителите ще могат да следят историята на героите и онлайн на сайта на обществената медия, където в специална секция ще бъдат поместени епизодите на „Денят на бащата“.

Повече за света на героите от „Денят на бащата“ можете да научите на сайта http://deniatnabashtata.bnt.bg/