РЕКЛАМА


Кои са най-амбициозните и находчиви български изобретатели? Има ли вродени български качества, гарантиращи успех по върховете на високата наука? Какво е нужно на науката в България, за да догони постиженията на големите индустриални сили? Търсим отговорите в студиото на История.БГ.

Продължаваме дискусията за българския гений, която започнахме в навечерието на Бъдни вечер. В студиото тази вечер са журналистът Кирил Вълчев от Дарик радио, Тони Николов - главен редактор на портал "Култура", Дими Стоянович - водещ на Култура.БГ и младият рекламист Делян Момчилов.

С тях припомняме легендарни български учени като авиоконструктора и боен пилот Асен Йорданов, откривателя на лекарството срещу детски паралич - нивалин - проф. д-р Димитър Пасков, акад. Цветан Цветков и неговия екип създатели на космическа храна, което ни направи третата космическа страна. В списъка с имената на талантливите български учени са още физикът проф. д-р Кръстьо Кръстев - откривател на електромагнитната пулсация, физикът акад. Георги Наджаков - откривател на фотоелектретите.

Българският гений, удивил света
"ИСТОРИЯ.BG" - 13.01.2020

РЕКЛАМА