РЕКЛАМА


Българи от САЩ оборудваха пет терапевтични кабинета в Центъра за специална образователна подкрепа в Пловдив

Двуезичните антологиите на българския поетичен авангард и на украинския поетичен авангард бяха представени в Пловдив в рамките на Международния научен симпозиум „България и Украйна – култура на преломите19-21 век“. Студентите по актьорско майсторство от Пловдивския университет също участваха в програмата на симпозиума с театралния спектакъл „Поезията на авангардите“. В студиото на „Знание БГ“ гостува актрисата Зоя Капон.

Ню йоркската фондация „Деца на България“ оборудва пет терепевтични кабинета в Центъра за специална образователна подкрепа в Пловдив. Преди години пожар унищожи една от сградите на тогавашното помощно училище „Стефан Караджа“. Сега тя е възстановена с пари от държаната и общината. По скайп от Ню Йорк разговаряме с основателя на фондацията Орлин Йорданов. За работа на центъра и за ефекта върху децата от предоставените нови възможности в „Знание БГ“ гостуват Веселка Бакиш – директор на Центъра за специална образователна подкрепа в Пловдив, Ваня Котева – музикотерапевт, и Николай Шенков – кинезитерепевт.

В рубриката ни „Как да четем?“ гостува писателят Ина Иванова, която ще ни представи романа на Тайе Селаси „Отивам си е възвратен глагол“.

Българи от САЩ оборудваха пет терапевтични кабинета
"Знание.БГ" - 13.05.2019

РЕКЛАМА