РЕКЛАМА


"Може и да съм кралица, но поне съм заслужила титлата си."

Голямото богатство през Голямата депресия...

Действителната история на една от трите най-богати жена в света през 50-те години на ХХ век.

Брабара Хътън има огромно състояние, 8 брака и нито една любов...

Заснета на три континента, пищна драматизация за живота на разточителната наследница на империя Улуърт.

Родена в една от най-богатите американски фамилии, Барбара Хътън получава изключително образование и привилегии, но дори милионите не стигат за щастието й. След поредица от бракове и разводи, тя трагично продължава спускането към самоунищожението си. Умира сама и почти безпарична. Животът й констрастира и шокира обществото през Голямата депресия в Съединените щати. На 6 години наследява 40 милиона долара. На 18 години влиза с гръм в Европа. Пътува, посещава екзотични места, обикаля света от Дания до Мароко. на 29 години се омъжва за актьора Кари Грант, който единствен от съпрузите й я оставя толкова богата, колкото е била и преди да го срещне. Наричат двойката "Кеш енд Кари". На 50 години се жени за седмия си съпруг. На 66 години умира, почти разорена с остатък 3500 долара от пропиляното наследство.  Съпрузите й се отнасят с нея зле. Светска пеперуда, тя е "лоша" майка за единствения си син, загинал в самолетна катастрофа, което окончателно разбива сърцето й.

"Златен глобус" за най-добър тв мини-сериал и номинация за главна роля наФара Фосет /1988/;

3 награди "ЕММИ-праймтайм": за грим, прически и костюми /1988/.

6-сериен телевизионен филм.

Биографична драма.

САЩ, Великобритания, 1987г., 60 мин.

По пиесата на Денис Търнър и книгата на С. Дейвид Хейман.

Режисьор Чарлс Джарът

В ролите: Фара Фосет, Дейвид Акройд, Стефан Одран, Никълъс Клей, Брус Дейвисън, Саша Хен, Кевин Маккарти, Зоуи Уонамейкър, Линдън Ашби и др.

Родена през 1917г., Барбара Хътън е внучка на легендарния бизнес магнат Франк Улуърт -  първият, въвел търговската политика за спестовност в своите вериги за стоки на дребно от първа необходимост  - "пет-десет цента" с фиксирани цени срещу американския стандарт за притежаване на всичко, което се продава. Хътън израства в изолиран лукс с двойка нестабилни родители. Баща й Франклин Хътън, съосновател на инвестиционния гигант "Е.Ф.Хътън", е алкохолик и женкар, което е причината за самоубийството на майката Една Улуърт - тялото й е намерено от 6-годишната Барбара. Дистанциран и незаинтересован с тезата за "появата на децата като резултат от една бутилка уиски", бащата Хътън оставя дъщеря си на грижите на лелите и нейния дядо Франк. Благотворното им влияние й помага в последвалите нервни кризи с рецептата, че "чудесата правят душата жива" и винаги съществува само "сега". Барбара приема съветите със сърцето си, вярвайки в нищо друго, освен в задоволяване на собствените си нужди. Това я прави постоянно разочарована от другите в живота, неспособни вечно да правят "чудеса" за нея.

Партньор в нейното порастване е ексцентричният братовчед Джими Донахю, с когото споделят идеята "да прекарат живота си на високи обороти". Това води до катастрофи с удари от реалността извън осигуреното богатство. На 21-ия си рожден ден, Хътън наследява състоянието на Улуърт, удвоено от баща й с предпазливи инвестиции до чисти 50 милиона долара, равни на над един милиард в днешния ден. В онова време, когато милионерите в света се броят на пръсти и милион означава много, Барбара Хътън е една от трите най-богати жени в света.

Следва серия от повтарящи се несполуки в бракове със съпрузи, на които се изплаща след провала им да отгововорят на нейните нужди. Първият й съпруг принц Алексис Мдивани по-късно признава, че никога не я е обичал и бракът им е бил организиран от алчната му сестра Рауси. Вторият й брак с граф Курт Хенрих Еберхард Ердман Георг фон Хаугвиц-Гарденберг-Ревентлоу е садистичен експеримент, в който тя е физически и сексуално малтретирана. От връзката им се ражда единственото й дете - синът Ланс Ревентлоу е пренебрегнат от майка си и прекъсва всички връзки с нея.Третият брак с филмовата звезда Кари Грант е този, който може да й донесе стабилността, от която има нужда. Актьорът отглежда сина й като свой собствен и остават близки въпреки дистанцията с майка му. Водена от саморазрушението, Барабара е тази, която отблъсква Грант и той е единственият бивш съпруг, който се отказва от парите й. Богатата наследница продължава да пръска състоянието си в още по-безполезни връзки с измамни принцове, които се домогват до състоянието й. В края на живота си тя раздава безценни подаръци и пари на непознати сексуални или платонични партньори. След смъртта на сина й през 1972, емоционалното й състояние излиза извън контрол в добавка с някои сенчести бизнес сделки от доживотния й адвокат Греъм Матисън. През май 1979г. Барабара Хътън умира на 66-годишна възраст с общо 3500 долара, пръснати в различни сметки и спестявания...

"Това, което струва милиони, не струва нищо".

Златна Романова

БНТ новини Още новини
Драгомир Стойнев: Мая Манолова не може да спечели София без гласовете на БСП

23:31

Драгомир Стойнев: Мая Манолова не може да спечели София без гласовете на БСП

Драгомир Стойнев: Мая Манолова не може да спечели София без гласовете на БСП
Тома Биков: Победата и загубата в София ще бъдат символа на тези избори очевидно

23:21

Тома Биков: Победата и загубата в София ще бъдат символа на тези избори очевидно

Тома Биков: Победата и загубата в София ще бъдат символа на тези избори очевидно
Коя е сватовницата, запознала принц Хари с Меган Маркъл?

22:51

Коя е сватовницата, запознала принц Хари с Меган Маркъл?

Коя е сватовницата, запознала принц Хари с Меган Маркъл?

Филми в програмата днес
Омагьосаното езеро

БНТ 1 | 21.09.2019 15:00

Омагьосаното езеро

Омагьосаното езеро
Язовецът 00:00:28

БНТ 2 | 21.09.2019 15:30

Язовецът

Язовецът
Лодка в гората

БНТ 1 | 21.09.2019 16:20

Лодка в гората

Лодка в гората

РЕКЛАМА