Ивайло Герасков от „Четвърта власт” и Кирил Ефремов от „Под прикритие” участват в поредицата за петричката пророчица Няколко известни български актьори участват в сериала „Вангелия”, който стартира по БНТ 1. Първият епизод на руската поредица...

Споделете с приятели

_MG_8731Ивайло Герасков от „Четвърта власт” и Кирил Ефремов от „Под прикритие” участват в поредицата за петричката пророчица

Няколко известни български актьори участват в сериала „Вангелия”, който стартира по БНТ 1. Първият епизод на руската поредица националната телевизия ще излъчи на 19 март от 21:00 часа.

Кирил Ефремов – кръвожадният „близнак” от „Под прикритие”, е един от българските актьори във филма „Вангелия”. Ивайло Герасков, когото зрителите познават от сериала „Четвърта власт” на БНТ, се превъплъщава в ролята на журналист. Даниел Димов влиза в образа на цар Борис Трети, а Николай Мутафчиев – в тази на Берия, чиито съдби също се преплитат с предсказанията на Ванга. Сред другите български актьори, които се появяват в епизодите, са Албена Ставрева, Красимир Ранков, Руслан Мъйнов.

Поредицата, която е копродукция на Русия, Украйна, Беларус и България, се превърна в абсолютен телевизионен хит в Русия миналата есен. Тя разказва за живота на петричката пророчица, прочута в целия свят, а сцените са снимани в Русия и у нас.

_MG_9205

Пет руски актриси пресъздават образа на Ванга в различни периоди от живота й. Невръстната Вангелия се играе от 6-годишната Кристина Пакарина, Дария Отрошко е Ванга на 12 години, а 14-20-годишната девойка е Наталия Николаева. Ирина Рахманова „влиза в кожата” на петричката пророчица, когато тя е между 25 и 42 години, а най-голяма част от живота й - между 50 и 85 годишна възраст, играе известната Елена Яковлева. Самата тя разкрива, че преобразяването й е отнемало по около пет часа на ден, а приликата с българката постигали със специален грим.

Режисьор на „Вангелия” е Сергей Борчуков, а сценаристи са Владимир Сотников и Татяна Сотникова.

Гледайте първи епизод на сериала „Вангелия” само по БНТ 1 на 19 март 21:00 часа!