РЕКЛАМА


"България днес" на 8 април от Варна:

Как ще общественици, архитекти и юристи ще помагат на Община Варна да опазва и съхранява недвижимото културно наследство? Разговор в студиото с историка Николай Савов, който наскоро оглави консултативния обществен съвет при кмета.

Изложбата на варненския художник Калоян Илиев Кокимото няма да бъде в Градската художествена галерия. Още за и против в дискусия, която още не е затихнала – в студиото ще бъдат авторът и художникът Димитър Трайчев.

На екстремно пътешествие ще се отправят фотографът Ник Чалдъков и художничката Валентина Кръстева, ако успеят да се подготвят добре за него. Двамата планират да участват в обиколката на Монблан – един от най-популярните дълги трекинг маршрути в Европа. Двамата ще разкажат още от своите планове в студиото на “България днес”.

И още актуални теми от регионите на България:

Как ромите от Столипиново гледат на идеята на експремиера Бойко Борисов България да има ром за президент? В репортажа от Пловдив вижте и конкретни идеи кой да поеме юздите на държавата.

Безплатни адвокатски услуги за гражданите и по-лесна реализация на младите юристи - това са двете основни цели на Клуба на юриста в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Маслени композиции любовна лирика и религиозни сюжети представя в самостоятелна експозиция художничката Боряна Стефанова. Платната са подредени в голямата изложбена зала на русенската галерия.

“Един англичанин в България” е надсловът на серия пейзажи, в която английският художник Джон Лансдаун събира красотата на българската природа и на родната си Англия. Той работи в Пловдив от няколко години и обещава да дари средствата от закупените картини на пловдивската библиотека.

България днес – 8 април 2014 – излъчване от Варна
"България днес" - 08.04.2014

РЕКЛАМА