РЕКЛАМА


Темите в предаването ”България днес”: Започва Седмицата на гората – как ще бъде отбелязана в Пиринско – разговор с инженер Василий Маринковски, заместник-директор на Югозападното държавно предприятие.

В деня на здравния работник 7 април, с доктор Владимир Таковски - завеждащ онко-хирургичното отделение в Специализираната болница за активно лечение „Свети Мина”, ще говорим за новата апаратура за лечение в здравното заведение.

Петър Радевски, композитор и директор на Камерна опера  Благоевград ще разкаже идеите си за нови изяви на единствената в страната Камерна опера.

Ще ви срещнем с Таня Ковачева от Добрич, която от три години живее в село Черниче, община Симитли. Ще я видите да рисува икони на автогарата в Благоевград, за да покрива финансово лечението си.

Стартира кампанията на УНИЦЕФ "България срещу насилието над децата" под надслов „Да направим невидимото видимо”.

Благотворителна  инициатива бе организирана от младежката организация към Съюза на глухите в България и община Пловдив, в помощ на 20-годишния Ридван.

И още – актуални репортажи от страната. Културните акценти в предаването: Над 600 танцьори от 25 състава от България и Румъния се включиха в осмото издание на международния фестивал „Танцуващата река“ в Русе.

За последния роман „Шашма” на един от най-популярните  македонски писатели - Младен Сърбиновски.

За колекцията на кмета на град Каварна Цонко Цонев, превърнала се в своеобразен рок музей.

България днес – 7 април 2014 – излъчване от Благоевград
"България днес" - 07.04.2014

РЕКЛАМА