РЕКЛАМА


Защо занаятчиите искат да бъде върнат старият закон за занаятите? Разговор с Тони Симидчиева- председател на Регионалната занаятчийска камара в Пловдив.

На 27 март по цял свят се отбелязва Международният ден на театъра. Празникът е учреден през 1961 г. във Виена на ІХ конгрес на Международния институт за театър към ЮНЕСКО и се отбелязва ежегодно от 1962 г. насам.

Трупата на Пловдивския драматичен театър ще посрещне празника с най-нашумелия си спектакъл „Възвишение”. Тази вечер в Народния театър „Иван Вазов” ще се състои церемонията по връчването на наградите на Съюза на артистите в България „Икар”. Пловдивска трупа има 6 номинации за три свои спектакъла: „Възвишение”, „Глас” и „Дисни трилър”.

В студиото на "България днес" гостуват част от актьорите на спектакъла "Възвишение" - Бойко Кръстанов, Красимир Василев и Ивайло Христов.

В "България днес" гостуват Иво Игнатов и Мариана Ангелова - актьорите от "Театър Хенд". Поводът е премиерата на постановката „Предателят“ по Бертолт Брехт – новата абсурдна комедия за младежи и възрастни на „Театър Хенд“, която ще се играе на 29 март събота от 19,30.

Истински взрив от емоции обещават организаторите на Национален цирк „София“, който гостува в Пловдив. Тържественото откриване е на 28 март от 19 часа. Водещ на шоуто ще бъде любимецът на телевизионните зрители, който многократно е споделял любовта си към цирковото изкуство - Драгомир Драганов, който е и артистичен директор на цирка.

Доказателство, че изкуството може да стъпи на Антарктида е реализираният проект на галериста Антония Димитрова. В "България днес" ще видите кадри от белите ледени пространства на Антарктида и цветните петна на картините, проектирани върху тях.

България днес – 27 март 2014 - излъчване от Пловдив
"България днес" - 27.03.2014

РЕКЛАМА