РЕКЛАМА


Темите в предаването:

Родители на деца с ментални проблеми настояват за спешни законодателни промени в образованието и здравеопазването за деца с увреждания – да не се закриват помощните училища, в които се помага и на деца с тежък аутизъм, както и държавата да регламентира лечението им и да подпомага финансово семействата. Какво е канистерапия и как тя помага на аутистите?

Ученици от Немската гимназия в Русе създадоха анимационен филм за производството на българския шоколад, който беше представен в Германия. Инициативата е част от проекта „Глобализацията в нашето ежедневие” по програма „Коменски”, в който участват деца и преподаватели от България, Германия, Полша и Италия – какво научиха децата от чуждестранните си връстници и с какво съответно пък те ги впечатлиха, как учениците представиха икономиката и търговията на страната ни пред останалите участници и как разбират те глобализацията в ежедневието ни?

На 2 април отбелязваме и Международния ден на детската книга. Миналата година организаторите на „Забавно лятно четене” обявиха русенските деца за най-четящите у нас – в чии ръце е спецификата на нуждите на децата спрямо тяхната възраст и как издателствата преценяват какво да пуснат на пазара? Как РБ „Любен Каравелов” в Русе успя да се превърне в атрактивно място за прекарване на свободното време за децата?

Репортажи от страната:

Татарите в България се опасяват от нови репресии в Крим и настояват за автономия на полуострова.В град Ветово живее най-многобройната татарска общност у нас, която с тревога следи кризата в Крим.

Кризата в Украйна няма да доведе до срив в броя на туристите, които идват от тази страна в България. Тези прогнози са на български туроператори, които наскоро се върнаха от голямото туристическо изложение в Киев.

Над 3200 подписа събраха жители на няколко села в община Марица, в защита на маршрутните линии, които се свързват населените им места с Пловдив.

Жителите на село Черниче с идея да възродят понятието „Образцов дом”

България днес – 2 април 2014 – излъчване от Русе
"България днес" - 02.04.2014

РЕКЛАМА