РЕКЛАМА


В предаването "България днес" вижте:

Рекорден брой круизни кораби посетиха българското Черноморие това лято. Какво означава това за туризма и бизнеса във Варна, Бургас и Несебър – разговор в студиото с началника на Морска гара – Варна кап. Евгени Игнатов.

Актуални теми от регионите:

Пловдив – какви загуби търпят българските производители заради наложеното от Русия ембарго за внос на плодове и зеленчуци.

Русе: И тази есен хората от вилните зони край Русе не могат да опазят реколтата си от крадци.

Благоевград: Градът музей Мелник остана без действащ исторически музей, защото покривът на сградата протече. Експозицията липсва на гостите на града.

Къде и при какви условия получават практически умения морските кадри във Варна – разговор в студиото с инж. Пепа Василева, директор на Морската гимназия “Св. Николай Чудотворец” и с изпълнителния директор Ивайло Гавраилов.

След 40 години най-после започна реконструкцията и модернизацията на спортната зала в град Дупница. Репортаж от Благоевград.

Художници от цялата страна участваха в пленер по изкуствата в Пловдив под мотото “Духът на свободата”. Арт проявата бе част от фестивала за алтернативно изкуство „Alter-Native” в подкрепа на млади творци. Репортаж от Пловдив.

Пътят към върха или какво кара един доктор по аграрните науки и веган да покори най-високата точка на Земята? - Разговор в студиото с алпиниста Атанас Скатов.

Най-новите находки в раннохристиянския манастирски комплекс в местността Джанавара край Варна и как той може да се превърне в туристически обект – разговор с археолозите Александър Минчев и Васил Тенекеджиев.

България днес - 10 октомври 2014, излъчване от Варна
"България днес" - 10.10.2014

РЕКЛАМА