РЕКЛАМА


Ето какво ще видите в «България днес» от Варна:

Ще продължи ли строителството край девствените български плажове, къде е мярата за хармония между природа и туризъм? Разговор в студиото с арх. Димитър Стефанов, председател на варненското дружество към Съюза на архитектите в България и Здравко Василев от велоклуб «Устрем».

Една морска история, дълго премълчавана в годините на студената война — как българите от търговския кораб «Авиор» спасиха 43 души от потъваща съветска атомна подводница. Разговор в студиото с двама от участниците в спасителната акция — кап. д. п. Георги Петров и механика инж. Светослав Юрекчиев и с председателя на Съюза на подводничарите в България ор. кап. I ранг Станко Станков.

Успешното сътрудничество между режисьора Теди Москов и трупата на държавния куклен театър във Варна постигна нов успех - «Професия лъжец» спечели награда ИКАР за най-добър спектакъл. В студиото — част от участниците в спектакъла, а по телефона се свързваме с Теди Москов.

И още — актуални репортажи от регионите на България. Заедно с културните акценти на деня:

Как цифровата телевизия стигна до русенското село Нисово и защо хората там трябваше да чакат повече от месец, за да бъде направена поне проба на сигнала.

Група “Веселина” от Благоевград се върна с 20 златни лири от Националния фолклорен конкурс “Орфеево изворче” в Стара Загора. Тамбурашкият детски състав също получи много отличия.

Фотографска изложба в Пловдив представя снимки на хора от цял свят, които носят града под тепетата в сърцата си – по различни причини и с различни поводи, но всичките с много любов.

България днес - 1 април 2014 - излъчване от Варна
"България днес" - 01.04.2014

РЕКЛАМА