РЕКЛАМА


Тази неделя Ателие ни среща с един куп театрални творци. Творци, на които общата им цел е да правят неконвенционален - site-specific театър. Тази форма е добре позната в съвременния европейски и американски театър и слабо застъпена в България.

Site-specific е вид сценично представяне, вдъхновено от специфичното пространство, в което се случва, различно от традиционната сцена. Алтернативните театрални спектакли са специално създадени за фестивала „Панаир на младите" организиран и продуциран от Младежки театър „Николай Бинев" и подкрепен от Министерство на културата.

Това са премиерни спектакли направени специално за тазгодишното издание на фестивала. Творците и организаторите бяха единодушни пред камерата на Ателие, че site-specific формата им дава несравнимо по-голяма свобода от традиционният театър. Артистите разгорещено разказаха и за това, че да се занимаваш с театър в България е изключително трудно поради факта, че държавата пренебрегва изкуството, но въпреки това за тях театърът остава всичко.

Специални благодарности на Младежки театър „Николай Бинев".

„Панаир на младите“
"Ателие" - 19.11.2017

РЕКЛАМА