РЕКЛАМА


“Септември! Септември! О месец на кръв! На подем и погром! Мъглиж беше пръв, Стара и Нова Загора, Чирпан, Лом, Фердинанд, Берковица, Саранбей, Медковец (с поп Андрей) - градове и села.”

Едно от най-митологизираните исторически събития в България е Септемврийското въстание, дълго време прокламирано като първото антифашистко въстание в Европа. То оставя дълбок белег в изкуството и народопсихологията на бъдещите поколения българи. Събитията около Септемврийското въстание и до днес са пример за това как "Големия брат" се разпорежда чрез директиви със съдбата на малките народи.


За силата на болшевишката идеология и влиянието ѝ в Царство България в студиото на “История.bg” в понеделник - 22 октомври, ще говорят:


Проф. дин Людмил Спасов – специалист по проблемите на новата и най-нова българска история и историята на балканските народи в ново и най-ново времеДоц. д-р Димитър Генчев – директор на Центъра за стратегически изследвания към Националния съвет на БСПГл. ас. д-р Владимир Станев – преподавател в катедра "Нова история" в Историческия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски"Гл. ас. д-р Светослав Живков – преподавател в катедра "Нова история" в Историческия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски"Гледайте “История.bg” всеки понеделник от 21:00 часа по БНТ1!

95 години от Септемврийското въстание
"ИСТОРИЯ.BG" - 22.10.2018

РЕКЛАМА