Филми за Александър Авджиев и Тодор Колев по БНТ1

Тази събота в памет на Александър Авджиев Националната телевизия ще покаже филма „На Сашо с любов”. Филмът ще се излъчи от 8:25 часа – времето, когато Сашо Авджиев поздравяваше зрителите с „Добро утро”. През емоционалните спомени на колеги, близки...

11:10, 14.02.2014
Филми за Александър Авджиев и Тодор Колев по БНТ1

Sasho Avdjiev2Тази събота в памет на Александър Авджиев Националната телевизия ще покаже филма „На Сашо с любов”. Филмът ще се излъчи от 8:25 часа – времето, когато Сашо Авджиев поздравяваше зрителите с „Добро утро”.

През емоционалните спомени на колеги, близки и приятели ще си припомним харизматичното присъствие на телевизионната легенда. Автор и сценарист на филма е съпругата му Емилия Авджиева, а режисьор е Олег Ковачев.

В неделя в 19:00 часа БНТ ще излъчи филм-концерта „Как ще го стигнем...” в памет на великия Тодор Колев. Предаването е по идея на Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров, и на дъщерята на българския актьор – Албена Колева.

Филмът се появява на екран една година, след като Тодор Колев ни напусна завинаги. В него камерата е запечатала избрани моменти от най-популярните филми с негово участие – „Господин за един ден”, „Опасен чар”, „Двойникът”, „Неочаквана ваканция”, както и прочутите песни на актьора „Жалба за младост”, „Песен за кафето”, „Фалшив герой” и много други.

Спомените си за Тодор Колев ще разкажат неговите приятели и учениците от актьорския му клас в НАТФИЗ.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад