Пано с послания и нови пътни знаци откриват есенната кампания на «Спри, детето запази!»

Лицата на БНТ за четвърта година ще бъдат с учениците в първия учебен денС нови активности и послания за толерантност на пътя на 15 септември ще стартира есенната кампания на инициативата за пътна безопасност на БНТ «Спри, детето...

12:42, 11.09.2015
Пано с послания и нови пътни знаци откриват есенната кампания на «Спри, детето запази!»

Лицата на БНТ за четвърта година ще бъдат с учениците в първия учебен ден

С нови активности и послания за толерантност на пътя на 15 септември ще стартира есенната кампания на инициативата за пътна безопасност на БНТ «Спри, детето запази!».

Spri, deteto zapazi2В първия ден на новата учебна година, обществената медия отново ще призове шофьори и пешеходци за повишено внимание и спазване на правилата за движение, за да съхраним най-голямото си богатство – децата.

Още две училища се присъединяват към кампанията тази година – столичните 138-мо СОУ «Васил Златарски» и 51-во СОУ «Елисавета Багряна». Последното от тях е училището на убития в пътнотранспортно произшествие в Лесидрен 16-годишен Марино Цветанов. В негова памет съучениците на момчето ще отправят апел за повишено внимание и респект на пътя към децата чрез своите рисунки.

На 15 септември от 16:00 часа в Paradise Center, на сцената пред «100 грама сладки», учениците и техни връстници ще участват в образователната програма по безопасност на движението «Спри, детето запази!». Там те ще довършат и покажат своето художествено пано с послания. Заедно с малките актьори от школата «Весел столичен светофар», група «Айс Крийм», маг Валеро и танцьорите от танцова школа Emotion Dancing School, в забавни викторини с въпроси и награди, децата ще си припомнят основните правила за пресичане на пешеходни пътеки и движение на пътя. За безопасността на децата БНТ ще постави предупредителен знак с логото на кампанията на пред пешеходната пътека на 51-во училище.

Spri, deteto zapaziВ столичното 138-мо училище отново в първия учебен ден ще бъдат и част от посланиците на кампанията – водещи и журналисти от БНТ - Драгомир Драганов, Филипа Иванова, Иван Петров, Анна Ангелова и Златимир Йочев. Всеки от тях ще преведе по един клас по пешеходната пътека пред училището, а децата ще получат стикери и учебни програми, напомнящи най-важните правила за безопасно движение на пътя. За първокласниците ще има и светлоотразители за чанти и раници с логото на «Спри, детето запази!».

«Вече четвърта година БНТ призовава за разумно шофиране, за повече толерантност и доброта на пътя. Децата са най-беззащитните и невинни жертви в тази безсмислена война. За съжаление за поредна година загиналите на пътя няма да чуят първия училищен звънец. Кампанията продължава да обединява усилия с общините от цялата страна и съвместно с тях да обновява и осветява пешеходните пътеки пред детските градини и училища. Към момента са монтирани над 150 предупредителни пътни знака с логото на «Спри, детето запази!» в градовете София, Пловдив, Варна, Благоевград, Русе, Стара Загора, Сопот, Созопол, Ловеч, Хисаря. Предстои да бъдат поставени такива и в други населени места. През цялата учебна година се организират и обучения за деца на специално изградени площадки», сподели Силвия Симова, Директор «Публични комуникации» в БНТ.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад