БНТ с подаръци и празнична програма, посветена на "Спри, детето запази"

За четвърта поредна година кампанията на Българската национална телевизия „Спри, детето запази!“ събра децата на общообразователен празник по безопасност на движението. Събитието се проведе на 22-ри декември, с любезното домакинство на Централен...

13:16, 23.12.2015
БНТ с подаръци и празнична програма, посветена на Спри, детето запази

Spri_deteto_zapazi_6

За четвърта поредна година кампанията на Българската национална телевизия „Спри, детето запази!“ събра децата на общообразователен празник по безопасност на движението. Събитието се проведе на 22-ри декември, с любезното домакинство на Централен военен клуб. Специални гости бяха деца, лишени от родителска грижа, настанени в преходни жилища в София и деца от столичния Център за настаняване от семеен тип „Любен Каравелов“.

„В навечерието на светлите християнски празници, се обръщаме към всички участници в пътното движение да бъдат внимателни и толерантни. Нашата задача като обществена медия е да променим поведението на пътя, защото трябва да опазим най-ценното, което имаме - децата. Само тяхното здраве и усмивка могат да осмислят всеки празник.”, заяви Силвия Симова, ръководител на направление „Публични комуникации“ в БНТ.

Тази година в програмата се включиха малките актьори от „Весел столичен светофар“, балет „Веда Джуниър“, вокална група „Пим-пам“, илюзионистът Маг Айвън и танцова формация „Emotion Dancing School.

Много въпроси, свързани с пътната безопасност, бяха отправени към най-малките гости. С голяма увереност те разпознаваха пътните знаци и знаеха на какъв сигнал на светофара трябва безопасно да преминат улицата. За отличните си знания те получиха образователни игри като награда.

Най-вълнуващият момент от програмата за децата беше пристигането на дядо Коледа и неговите помощници. Добрият старец отправи апела „Спри, детето запази – Коледата безопасно посрещни!“, а всички деца си тръгнаха с подаръци и много усмивки.

От 2012 година БНТ призовава да се спре войната по пътищата и да се пазят живота и здравето на децата на България. Благодарение на „Спри, детето запази!“ много от шофьорите са станали видимо по-дисциплинирани и по-толерантни. От старта на кампанията досега 42 пешеходни пътеки в София бяха повдигнати, а над 120 – осветени. Монтирани са 80 предупредителни пътни знака с логото на кампанията в градовете София, Пловдив, Варна, Благоевград, Русе, Стара Загора, Сопот, Созопол, Ловеч, Хисаря. Предстои да бъдат поставени такива и в други населени места.

БНТ помага на Дядо Коледа

На 23-ти декември (сряда) Дядо Коледа ще посети и 70 деца, лишени от родителска грижа, в дом „Асен Златаров“ във Враца и дом „Надежда“ в Белоградчик. Тъй като белобрадият старец е затрупан от работа, екип на БНТ ще го придружи, за му помогне да зарадва малчуганите в навечерието на най-светлия празник. Те ще получат раници пълни с лакомства и подаръци, както и сувенири с логото на Детската Евровизия.

Със съдействието на:

Untitled

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад