Кампанията "Спри, детето запази!" с открит урок за първия учебен ден

Популярни лица на БНТ посрещнаха новата учебна година с призив за безопасно детствоТази година първият учебен ден за възпитаниците от столичното 145-то ОУ „Симеон Радев“ започна по различен начин. Популярните водещи на БНТ Иво...

17:14, 15.09.2016
Кампанията Спри, детето запази! с открит урок за първия учебен ден

dsc06349

Популярни лица на БНТ посрещнаха новата учебна година с призив за безопасно детство

Тази година първият учебен ден за възпитаниците от столичното 145-то ОУ „Симеон Радев“ започна по различен начин. Популярните водещи на БНТ Иво Никодимов, Даниел Михайлов, Христина Христова, Мина Пенкова и Валерия Видева влязоха в клас, за да посрещнат първия учебен звънец с най-малките. Деца от 1-ви и подготвителен клас получиха първия си и един от най-важните уроци за новата учебната година – този за пътната безопасност на движението, част от социално-отговорната кампанията „Спри, детето запази!“. Това е вторият урок в рамките на инициативата на БНТ и Столична община, по случай 15 септември. По повод празника бе възстановена и пешеходната пътека пред училището.

dsc06400Любимите лица от екрана на БНТ и жени полицаи от отдел „Пътна полиция“ към ГДНП показаха на децата как безопасно да стигат до училище. След това урокът продължи в класните стаи. В подготовката се включиха и футболистите Георги Костадинов, Илиян Мицански и Димитър Пиргов. Водещите на БНТ си пожелаха да съобщават по-малко новини, свързани с инциденти на пътя с деца, а учителите обещаха, че ще отделят повече внимание на децата за правилата на движение.

Иво Никодимов, водещ „Денят започва“: Призивът ми към децата е, освен да пресичат внимателно и да си помагат едно на друго, когато пресичат, е когато се качат в автомобила на своите родители да карат родителите си да си слагат коланите и самите те, дори возейки се на задната седалка, да бъдат с колан, защото това може да ги спаси при нелеп инцидент.dsc06440

Даниел Михайлов, водещ „По света и у нас“: Призивът ми е по-скоро към родителите , които качвайки се в колата стават потенциални убийци, а пък децата ни са по улиците и всеки един трябва да бъде изключително внимателен в момента, в който е зад волана.dsc06420

Христина Христова - Любомирова, водещa „По света и у нас“: Това, което ние можем да направим като общество, е наистина да се замислим, че в даден момент сме шофьори, в друг момент сме пешеходци и участници в движението във всякакъв смисъл на това и нека наистина да се съобразяваме с правилата, защото те не са измислени, те спасяват животи.

dsc06483Мария Ботева, инспектор, отдел „Пътна полиция“ към ГДНП: Няма нищо по-важно от това да запазим човешкия живот, а когато става въпрос за живота на децата, едва ли има някой човек - пътен полицай, родител или близък, който да не мисли и да не носи в себе си чувството на отговорност към живота на децата.

На събитието присъстваха комисар Бойко Рановски – Началник „Пътна полиция“ при ГДНП (Главна дирекция национална полиция), представители на Столична община и МОН. В открития урок се включиха и куклите-пътни знаци от Детски център „Весел столичен светофар“, които направиха незабравим празника за децата.

dsc06521Повече за кампанията „Спри, детето запази!“

От 2012 година с организиране на различни инциативи БНТ призовава да се спре войната по пътищата и да се пазят живота и здравето на децата на България. Кампанията „Спри, дето запази!“ вече постигна реални резултати за подобряване дисциплината на пътя както на шофьорите, така и на пешеходците в името на децата: 42 пешеходни пътеки в София бяха повдигнати, а над 120 – осветени; монтирани са над 80 предупредителни пътни знака с логото на кампанията в градовете София, Пловдив, Варна, Благоевград, Русе, Стара Загора, Сопот, Созопол, Ловеч, Хисаря.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад