БНТ инициира кампания за кръводаряване

„Дари кръв” с подкрепа от известни личностиПо инициатива на Българската национална телевизия от 27-ми юли стартира кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Варна и Плевен. Проектът „Дари кръв” се...

11:38, 22.07.2016

„Дари кръв” с подкрепа от известни личности

По инициатива на Българската национална телевизия от 27-ми юли стартира кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Варна и Плевен. Проектът „Дари кръв” се осъществява съвместно с Националния център по трансфузионна хематология и Първа инвестиционна банка.

С кампанията, организаторите целят да се популяризира доброволното кръводаряване, което може да спаси хиляди човешки животи. Водени от желанието да подпомогнат дарителството у нас, зад инициативата застанаха водещите на БНТ Аделина Радева, Спас Кьосев и Ути Бъчваров, актьорът Христо Мутафчиев, поп певецът Любо Киров, музикантът Митко Кърнев, сноубордистите Александра Жекова и Радослав Янков.

Преди дни те заснеха емоционални видеоклипове, с които призовават хората от ефира на БНТ да станат част от кръводаряването в България. Всеки от тях остави своето послание:

Аделина Радева, водеща на „По света и у нас”, БНТ1: „Даряването на кръв е доказателство за това колко сме близки, какви роднини сме всички ние тук на Земята и как можем с един елементарен акт да си помогнем.”

Александра Жекова, сноубордистка: „Вярвам, че човек трябва да дарява в живота си, за да получава. Дари живот! Не е страшно! Не е болезнено! Дори е полезно!”

Спас Кьосев, водещ на „По света и у нас”, БНТ1: „Кръводаряването е нещо красиво, даваш толкова малко от себе си, а даряваш толкова много на някого. Постоянно си казваме колко сме разделени, кръвта е нещо, което ни свързва.”

Христо Мутафчиев, актьор и председател на Съюза на артистите в България: „Преживял съм кръвоизлив и се убедих в това, че е необходимо да даваме повече от себе си. Животът е много кратък и неочаквано бързо свършва. Затова е хубаво, когато имаме възможност, да помогнем на някой друг. Дарете кръв!”

Любо Киров, поп певец: „За мен тази кампания е много човешка. Да дадеш кръв – това означава да дадеш част от твоя живот на някой друг. Постъпвайте с другите така, както искате да постъпват с вас.”

blood donation map_vrt-1

Флаер на кампанията

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад