Необходимият грешник

"Няма лош късмет". Подкрепата между заподозрени погрешка е взаимна и по съвест. Драма. България, 1971г., 82 мин. Сценарист Иван Остриков Режисьор Борислав Шаралиев Оператор Георги Русинов Музика Борис Карадимчев Художник...

Необходимият грешник
За продукцията

"Няма лош късмет". Подкрепата между заподозрени погрешка е взаимна и по съвест.

Драма.

България, 1971г., 82 мин.

Сценарист Иван Остриков

Режисьор Борислав Шаралиев

Оператор Георги Русинов

Музика Борис Карадимчев

Художник Мария Иванова

В ролите: Коста Цонев, Явор Милушев, Мая Драгоманска, Лидия Вълкова, Ани Цанева, Хари Тороманов, Никола Узунов, Петър Василев, Леонтина Ардити, Динко Динев, Мимоза Базова, Герасим Младенов, Вихра Коклин и др.

60-те г. на XX в., София. След случайно запознанство с единайсетокласничката Емилия адвокат Иван Асенов е помолен да помогне на приятеля й Боби Тодоров - задържан в милицията по обвинение в кражба на кола. От следователя се разбира, че Боби прикрива съучастника си, изключен е от училище и работи като автомонтьор. Асенов успява да издейства на момчето условна присъда срещу гаранция. Комерсиалната му съпругата Соня е недоволна от неговата заинтересованост по този случай, защото Боби произхожда от бедно семейство. За да му помогне, Асенов му възлага да се грижи за личния му автомобил. Възрастен човек е блъснат от лека кола, шофьорът изчезва. Пострадалият твърди, че това е колата на Асенов и адвокатът е арестуван. Никой в милицията не вярва на показанията му, че не е шофирал. Боби отрича да е извършител на престъплението, но е е готов да се признае за виновен вместо него. Оказва се, че пострадалият дядо е объркал номера на леката кола. Боби е оправдан.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад