До 10 дни ще се видят резултатите от прегръдките и целувките след мача за Купата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Не бях на мача вчера, но нашият министър и министърът на спорта Красен Кралев са били, но го гледах по телевизията", уточни той.

"На този етап се радвам, че политиците се вслушаха - това през ред, а и през стол. Поне организаторите се постараха на създадат някаква организация, но при младите мъже емоцията надделява. Това, което предупредих, че когато се крещи, вика, пее, тогава заразяването е най-възможно, защото викайки и пеейки, се създава аерозол, който е опасен", предупреди той.

Според него българинът трябва да свикне с мисълта за коронавируса и да живее с него.

"Трябва да се спазват някакви мерки, но не бива да се прекалява, просто трябва да спазваме една мяра – не е най-разумното мъже да се целуват и прегръщат, но е разумно семейства да излизат, семейства да се срещат, но принципът винаги е – на открито.

Според Кантарджиев резултатът от снощните футболни емоции - прегръдки и целувки, ще се видим до десетина дни.

"Опасно е тези, които са били на мач, когато се върнат вкъщи, да избягват една седмица най-малко тесния контакт с възрастните си родители, защото три категории хора трябва да се пазят в обществото - това са възрастните, над 60 години, които тежко карат заболяването. Втората много важна група, това са хората с хронични заболявания, а третата група, това са най-рисковите - хората с онкологични, хематологични заболявания и хората, които са с имунен дефицит", посочи професорът.

Той обяви, че от епидемиологичните данни ще стане ясно как ще продължи футболното първенство у нас и дали то ще бъде доиграно, а и пред публика.

"До една седмица - 10 дни ще видим, защото мачовете, които бяха досега в нашата страна, включително и Левски-ЦСКА, не доведоха до някакво увеличаване на случаите, но най-важното: Мили фенове, една седмица след мача, много внимателно с близките си контакти в семейството", настоя Тодор Кантарджиев.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад