Бразилска мелодия

Убийство между приятели в международен трафик...

Държава: България
Година: 1974
Времетраене: 134 минути
Бразилска мелодия
За продукцията

Криминална драма

По едноименния роман на Богомил Райнов

Сценарий: Богомил Райнов
Режисьор: Милен Гетов
Оператор: Христо Вълев
Музика: Иван Игнев
Художник: Борис Ахчийски

В ролите: Коста Цонев, Любомир Димитров, Лъчезар Стоянов, Йорданка Кузманова, Руси Чанев, Невена Мандаджиев, Дамян Антонов, Люба Алексиева, Йосиф Сърчаджиев, Велика Караянева, Антония Чолчева, Стефан Сърбев и др.

БРАЗИЛСКА МЕЛОДИЯ

Телевизионна екранизация по едноименния роман на Богомил Райнов, в "Бразилска мелодия" се върти сложна игра на изнудване, кражби, трафик и убийство в уж приятелски кръг - от Германия през България към Австрия...

1 част

В гарсониера, предоставяна от "Балкантурист", е намерен убит гражданинът на ФРГ - Асенов, от български произход. При разпита на хазяйката следователят научава за жена, посещавала убития - Магда, и за нейния приятел Филип, които са били редовни посетители на кафене "Бразилия".

Постепенно следователят се запознава с всички членове на компанията от "Бразилия". Така разбира, че Филип е искал да омъжи Магда за Асенов и после да замине при нея в Мюнхен. Този план е пропаднал, защото Асенов е узнал за техните отношения. В деня преди убийството компанията се е била събрала на гуляй, на който присъствал и Асенов.

По случая е разпитана Дора - приятелка на Марин, брат на Филип. Дора разказва за отношенията между тях и за връзките на Филип с австрийския търговец Кнаус. Следователят посещава Филип във вилата, където изслушва неговата версия...

2 част

Друг член на компанията - Спас Влаев - разказва подробно за сбирката с гуляя. С желязно алиби от тази вечер е само Филип. Тогава е изчезнал портфейлът на Асенов с голяма сума пари в долари, а също така и часовникът му с масивна златна гривна. От Магда следователят разбира, че Филип я е помолил да сипе няколко капки приспивателно в чашата на Асенов.

Късно вечерта в дома на следователя позвънява Дора, притеснена, че Марин, който е трябвало да пътува на другия ден за Тунис, е изчезнал. Милицията го открива във вилата на брат му, където е бил нападнат - липсват паспортът му и валута. На аерогарата Филип е задържан при опит да напусне страната с чужд паспорт. Открит е и откраднатият часовник на Асенов.

На очна ставка между Филип Марев и Спас Влаев първият е обвинен за автор на престъплението, а вторият - за извършител. Филип е предал откраднатите долари на Кнаус, за да му ги прехвърли в Австрия...

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад