Срещи на първия ред - проф. д-р Иван Желев с митрополит Борис Неврокопски

Не пропускайте Срещи на първия ред -проф. д-р Иван Желев с митрополит Борис Неврокопски, на 25 април (събота) от 20.30 ч. по БНТ 2. Сценаристи са Красимир Кушев и Валери Яков, който е и режисьор на филма. Оператор е Любен Панков.

15:13, 22.04.2020
Срещи на първия ред - проф. д-р Иван Желев с митрополит Борис Неврокопски

В днешното трудно време, жигосано със зловещия знак на коронавируса, духовни мъже от различни поколения в една виртуална среща на първия ред на историята.

Нашият съвременник - богословът проф. д-р Иван Желев с достолепния духовник, поет и родолюбец митрополит Борис Неврокопски. За да ни разтърси непомръкващата красота и силата на вярата, свещените места и вековното упование на предците ни. За да преживеем битките, които е водил митрополит Борис в първата половина на миналия век.

„...Моята любов - Ангелски покров.
Моите желания, пламнали страдания.
Моята ранна връст - Мъченически кръст.
Моят път в живота - пътят към Голгота…“

А това са дълбоките основания на идеята, издигната от днешния Неврокопски митрополит Серафим за канонизация на великия му предшественик. И да извървим неговият път към Голгота. Нагоре. Там, където високите дървета първи посрещат мълниите!

Гледайте Срещи на първия ред -проф. д-р Иван Желев с митрополит Борис Неврокопски на 25 април (събота) от 20.30 ч. по БНТ 2.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад