„Полет на ръба на безкрая: приземяване“ по БНТ2

БНТ 2 ще излъчи на 12 април от 20 часа „Полет на ръба на безкрая: приземяване“. Филмът е своеобразна втора част на „Полет на ръба на безкрая“, заснет по повод 40-годишнината от полета на първия български космонавт Георги Иванов, който беше показан на 7 април 2019 година в рубриката „В кадър“ по БНТ 1.

12:24, 06.04.2020
„Полет на ръба на безкрая: приземяване“ по БНТ2

Български офицер, генерал-лейтенант, общественик. Но високите отличия отстъпват пред титлата „Първият български космонавт“. Каква е историята на полета на Георги Иванов…

Разказ от първо лице с уникални архивни кадри. В тях Николай Рукавишников разказва за действията и преживяванията на екипажа в онези критични часове в орбита, когато двигателят на кораба получава повреда и животът на двамата космонавти се оказва в опасност. Екипът, реализирал филма, получи достъп и до записа на обсъждането на полета, вече след като двамата космонавти – Георги Иванов и Николай Рукавишников, се връщат невредими на Земята.

И двете части на филма са реализирани от екип автори: Валери Маринов, Орлин Джелепов, режисьор: Дамян Серкеджиев, оператор: Любомир Станоев, режисьор по монтажа: инж. Владимир Анастасов. Музикален оформител е Цвети Владимирова. За втората част допълнителен продуцент за БНТ2 е Стела Стойкова, а редактор - Бронислава Игнатова.

Не пропускайте „Полет на ръба на безкрая: Приземяване“. Неделя, 12 април от 20 часа по БНТ 2.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад