Емил Димитров

Живот с музика и с любовта на народа...

Държава: България
Година: 2001
Времетраене: 60 минути
Емил Димитров
За продукцията

Документален филм

Сценарий: Стилян Иванов

Режисьор: Стилиян Иванов

Оператор: Боян Манолов

Водещ: Георги Тошев

В българската естрада от недалечни времена Емил Димитров вероятно е единственият музикант, който няма протекция от управляващата партия, но печели публиката с талант и искреност...

Филмът е посветен на един живот без съжаление, с много музика, поезия, любов и тъга.

В дома си в Княжево Емил Димтров си спомня младостта, родителите си - Факира Мики и Мадам Сизи, първата ученическа любов към учителката си по френски език в Плевен. Разказва за първите си опити в театъра, за Театралната академия и колегите, за живота си в Париж и срещата с Далида, за цензурата, за клюките и спекулите с личния му живот.

Коментира сексуалните се влечения, отношенията със съпругите Мариета Гьошева и Грета Ганчева, с Емил Димитров -син, с постоянния му спътник и импресарио Васил Андреев, с колеги от българската и световната музикална сцена. За своята среща с Емил Димитрова разказват Алла Пугачова, Далида, Митко Щерев, Богдана Карадочева, Йорданка Христова, Катя Филипова, Коста Цонев, Васа Ганчева, Христо Куртев, Павел Матев, Дарина Павлова, Стоянка Мутафова, Асен Траянов.

Историята на един труден и незавършен живот върви с личен архив и кадри от концерти, със стиховете и с музиката на Емил Димитров.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад