Доминик Милър, Теодосий Спасов и Влатко Стефановски по БНТ 2 за Коледа

Класическа музика, рок, фолклор, любими популярни изпълнители и богата филмова програма очакват зрителите на БНТ 2 в празничните дни.

15:59, 16.12.2019

На 24 декември празничната програма на БНТ 2 стартира с „Коледни песни от цял свят“ (13.00 часа ) и фолклорния спектакъл на ансамбъл „Чинари“ – „Мистичен ритъм“. В 17 часа и 05 минути любителите на класическото изкуство могат да гледат балетна гала „Аврора“, а от 18.00 часа ще превъртим лентата на камерата назад във времето с „Първите в естрадата“.

Празничният концерт - бенефис е посветен на гласове и мелодии на кралиците на бг-поп сцената - Ирина Чмихова, Лени Вълкова, Нора Нова, Лиана Антонова, Мими Николова, Маргрет Николова и др.

В навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Христово, от 20 часа и 45 минути, БНТ 2 ще излъчи специалния празничен брой на предаването „Откакто свят светува“.

Фолклорният спектакъл е посветен на коледните обичаи. Във фолклорното шоу участват народните изпълнители София Илиева, Стоян Ганчев и квартет „Светоглас“.

Акцент в богатата музикална програма на БНТ2 ще са концертите на “Орлин Горанов и приятелки“ /22:45/ и рок легендите от група „Смоуки“ /0:45/. Нощта на Коледа ще продължи с хитовите изпълнения на „Фамилия Тоника“ и Росица Кирилова. Не пропускайте в програмата на БНТ 2 и романтичните филми „Коледа в Палм Спрингс“ /15:35/ и „Принцеса за Коледа“ /21:15/.

Коледното настроение в ефира на БНТ 2 ще продължи и на 25 декември с юбилейния концерт на ансамбъл „Тракия“ – „Среща на поколенията“ /12:30/, празнични ритми от „Берковската музика“ /14:00/ и Коледния концерт на Софийския духов оркестър /17: 00/. Сред хитовите изпълнители са и Доминик Милър, Теодосий Спасов и Влатко Стефановски.

От 20 часа и 45 минути празничният брой "На концерт с БНТ 2" ще добави щипка лукс в празничната вечер. Маестро Найден Тодоров ще разкаже откъде се е появила традицията за коледните и новогодишните концерти. Кои са най-известните произведения, които звучат на Коледа и колко различни интерпретации имат те. И още: за най-известния Новогодишен концерт в света и кой е неговият български еквивалент.

Концертът на китариста на Стинг - Доминик Милър, който представи наскоро новия си албум „Absinthe“ в Пловдив, ще се излъчи за първи път в ефира на БНТ 2 на 25 декември, от 22 часа и 40 минути. Концертът на група "Фондацията" със Софийската филхармония с диригент Максим Ешкенази е с начален час 18:10. А почитателите на музиката на Теодосий Спасов и Влатко Стефановски ще могат да се насладят на уникалния етно-джаз балкански ритъм на 26 декември от 22 часа и 40 минути.

На 25 и 26 декември, от 16 часа ще има „Фолклорна суматоха“ с участието на Татяна Лолова, Михаил Милчев, Евгени Будинов, Константин Икономов, Георги Спасов, Николина Чакърдъкова и Неврокопският танцов ансамбъл.

Коледни вълшебства и много приключения очакват и най-малките зрители на БНТ2. В празничните дни, всяка сутрин от 24 до 26 декември, за най-малките ще звучат концертите на „Фортисимо фамилия“, а „Приключенията на горските мечоци“ и „Разбойници-Коледари“ ще превърнат празника им в една истинска коледна приказка.

Шест хитови филмови заглавия по БНТ 2 ще заредят с добро настроение и много смях празничните дни. Сред изненадите, които тази година телевизията е подготвила за зрителите, са „Оркестър без име“, „Топло“ и романтичните американски комедии „Съпруг за Коледа“, Принцеса за Коледа“ и „Коледно събиране“.

БНТ 2 ще пожелае на зрителите „За много години“ на 31 декември с празничната новогодишна програма на режисьора Димитър Шарков. Зрителите ще си припомнят с много смях култови сцени с велики български актъори, които пази единствено златният фонд на Националната телевизия. В програмата са подбрани откъси от най-добрите коледно-новогодишни програми с участието на Григор Вачков, Георги Калоянчев, Христо Гърбов, Кръстю Лафазанов, Тончо Токмакчиев, Аня Пенчева, Татяна Лолова и др. „За много години“ е с начален час 20.00. Много музика и празнично настроение ще предложи музикалната класация на БНТ 2 - НОВО 10+2 /21:00/.

В новогодишната нощ по традиция ще вдигнем „Наздравица от песни“ с най-добрите изпълнители на български народни песни от македонския край: Володя Стоянов, Румяна Попова, Иван Дяков, Илия Луков. Фолклорната забавна програма започва в 22:00.

С настъпването на Новата 2020 година вълнуващите музикални изпълнения ще завихрят буря от добро настроение в ефира на БНТ 2. В първите часове от новата година ще звучат огнени латино ритми с дует „Ритон“, много рок с групите „Сигнал“ и „Ю Ту“, джаз с Крейг Бейли, Камелия Тодорова и Петър Салчев.

Весели празници с програмата на БНТ 2!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад