РЕКЛАМА


По повод годишнината на отделението във Военноморската болница беше въведена нова инициатива – Дни на науката. Първото им издание беше посветено на възможностите за лечение с кислород под налягане, в което варненските лекари имат натрупан вече четвъртвековен опит. Гост в студиото - началникът на лечебното заведение доц. д-р Ивайло Въжаров.

Актуални репортажи:

За поредна година български полицаи ще патрулират в зимния курорт Банско съвместно с колеги от Гърция и Румъния. По този начин се осигурява по-добър престой за туристите от двете съседни държави, защото именно от Гърция и Румъния са най-честите гости от чужбина в Банско. Репортаж от БНТ Благоевград.

Жителите на село Красново протестираха днес заради промяна в концесията за минералната вода. Репортерът ни Златин Бояджиев беше там. Какви са исканията на протестиращите и към кого са отправени? Пряко по телефона от мястото на събитието – репортер на БНТ Пловдив.

6 000 километра третокласни пътища у нас се нуждаят от спешен ремонт, заявиха за БНТ 2 от Агенция „Пътна инфраструктура”. Сред тях е и осеяният с дупки основен път, който свърза Община Златарица с Търговище. Репортаж на БНТ Русе.

На 20 декември от 22:15 часа БНТ2 излъчва документалния филм „Около света за 202 дни“. Продукцията на телевизионния център – Варна е създаден по повод 40-та годишнина от първото околосветско плаване на българин, което започва на 20 декември 1976 г. и завършва точно година по-късно в кубинската столица Хавана. Лентата разказва за забележителната личност на капитан Георги Георгиев - самотникът, обиколил Земята по море, чието име е записано дори в Книгата на рекордите “ Гинес“. Гости в студиото – ветроходецът Стайко Стайков, кап. Стефан Методиев от Фондация «Кор Кароли» и синът на капитана Иван Георгиев.

Културни акценти:

С „Норма“, една от най-новите постановки на Кузман Попов, на която той е и сценограф, екипът на Държавна опера Варна отбелязва 75-годишнината на своя дългогодишен главен режисьор и 50-годишната му творческа дейност. За равносметката, връзката с младите, мястото на музиката в днешния ден на българина – разговор в студиото с Кузман Попов.

Вечната българска песен „Ако си дал” изпълнена през 1978 г. от големия глас на България Емил Димитров оживя в нова версия. Този път тя е в изпълнение на 18 деца от 4 града, които творят в музикална школа в Търговище. Към песента е заснет и видеоклип в коледен дух. Музикалният проект е осъществен с помощта на благодетели. Репортаж на БНТ Русе.
Група българи, които живеят в четири града в Белгия, се събраха в град Гент на празнично предколедно хоро. Освен участниците в танцовите фолклорни групи, на събитието присъстваха и белгийци, които все повече се увличат от българските танци. Репортаж на БНТ Варна.

На церемония в спортната зала в град Дупница бяха връчени наградите в анкетата “Спортист на годината 2017”. 30 деца с високи постижения от различни спортни клубове и ветерани с огромни заслуги съм спорта в града също получиха награди. Репортаж на БНТ Благоевград.

Вторите годишни награди в туризма 2017 г.бяха връчени на официална церемония през миналата седмица. Единствената награда за региона на Варна спечели Наталия Йорданова от brat-bg.com. победи в категорията за журналистически награди в онлайн медия. Разговор в студиото със създателя на електронното издание — журналистката Невяна Троянска.

25 години отбеляза отделението по хипербарна медицина във Военноморска болница
"България днес" - 19.12.2017

РЕКЛАМА