Георги Харизанов: ГЕРБ е равно на Бойко Борисов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Активност на избори пада в цял свят, хората са заинтересовани повече от персоналните проблеми, отколкото от всеобщата политическа обстановка, отбеляза Харизанов и подчерта, че "изваждането на избирателната активност като сюжет, около който да се правят някакви генерални изводи за политическата система в България, както президентът се опитва, е доста лековато".

Петър Волгин посочи, че не споделя идеята "няма за кого да гласувам". "Ако човек иска да употреби правото си на глас и иска да упражни правото си на глас в политическия процес, винаги може да намери за кого", каза журналистът.

Според Георги Харизанов важното беше за ГЕРБ да остане първа политическа сила. Дали получават 6 или 7 мандата, ще разберем след публикуване на крайните резултати от ЦИК. Подреждането на първите политически сили остава същото, както в парламента. "Препотвърждаването на кредита на доверие към ГЕРБ е безспорен факт", заяви политическият наблюдател. Доверието е и в ГЕРБ, и в премиера, Борисов даде големия импулс в последните дни, подчерта той.

Георги Харизанов: "Той е човекът, който със собствената си личност може да извади избори за цялата партия. Да, ГЕРБ е равно на Бойко Борисов. Но това не значи, че там нямаше изключително качествена листа първо и второ, че структурите и г-н Цветанов не свършиха огромна по своя обем работа."

Според Петър Волгин Борисов нямаше как да не влезе в тази кампания, защото ако не беше влязъл, ГЕРБ можеха да загубят тези избори.

"Смятам, че ГЕРБ спечели тези избори благодарение на Бойко Борисов. Той е човекът, заради когото хората гласуват за ГЕРБ. Беше преодолян един мит за г-н Цветанов, че ако той бъде отстранен, той държи структурите, той държи изборната машина, само той може да спечели изборите", категоричен беше журналистът.
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад