РЕКЛАМА


На Светли понеделник с кулинарните рецепти на Катерина Евро

Бургери с дърпано агнешко


Питки за бургери - 4 бр.

Печено агнешко месо - 200 г

Червен лук - 1/2 глава

Рукола - 100 г

За яйчената салата:

Яйца - 4-5 бр. (предварително сварени)

Яйца - 2 бр.

Олио - 150-180 мл

Лимон - 1 бр.

Пресен лук - 2 стръка

Черен пипер

Сол

За медената горчица:

Горчица - 2-3 с.л.

Мед - 2 с.л.

Сол


Отделете жълтъците на яйцата и ги поставете в купата на пасатора. Добавете сока на половин лимон, олиото и щипка сол. Поставете пасатора на дъното на купата и изтеглете бавно, пасирайте, като издърпвате нагоре до получаване на гладка и гъста яйчена майонеза.

Обелете и нарежете на парченца четири-пет сварени яйца. Поставете ги в купа и подправете с черен пипер. Накълцайте ситно пресния лук и добавете. Смесете с яйцата с майонезата и разбъркайте салатата.

Смесете в купичка равни количества мед и горчица и разбъркайте. Разполовете питките за бургерите и ги запечете в сух тиган за кратко. Намажете ги с медената горчица и сипете от яйчената салата. Накъсайте печеното агнешко месо на конци и поставете върху салатата, добавете слайсове червен лук и свежи листа рукола. Похлупете с горната част на хлебчето и сервирайте.

Пържени козуначени филийки с горски плодове

Козунак- 1 бр.

Яйца - 3 бр.

Прясно мляко - 300 мл

Сметана- 100 мл

Масло - 125 г

Олио - за пържене

За гарниране:

Сладкарска сметана - 50 мл

Мед - 2 с.л.

Пудра захар - 2 с.л.

Ягоди - 100 г

Сини боровинки - 50 г

Нарежете козунака на филийки. Разбийте яйцата в дълбок съд и добавете прясното мляко и сметаната. Загрейте маслото. Потопете козуначените филийки в сместа и ги изпържете до златисто от двете страни. Прехвърлете готовите филийки в чиния. Разбийте сладкарската сметана до пухкав крем. Гарнирайте пържените козуначени филийки с бита сметана, ягоди и боровинки, или други пресни плодове по ваш вкус. Полейте с тънка струйка мед, поръсете с пудра захар и сервирайте.

Бургери с дърпано агеншко и яйчена салата
"Храна за душата" - 29.04.2019

РЕКЛАМА