Герасим Георгиев-Геро - гост в "Извън играта"

Той е имал привилегията да играе на сцената рамо до рамо с големия български актьор Георги Калоянчев. Приятелството между тях започва със сблъсък – пак на сцената, габровската, когато вследствие на недоразумение не могат да си поделят репликите в спектакъла „Вчерашни целувки”. Доайенът бързо вижда таланта у Герасим Георгиев-Геро и обявява на всеослушание, че мястото му е за Сатирата. И наистина става така - от 2006 година насам Геро е актьор от трупата на Сатиричния театър „Алеко Константинов“.

12:57, 28.03.2019
Герасим Георгиев-Геро - гост в Извън играта

Геро завършва „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Димитрина Гюрова. С актьорските му превъплъщения се свързват едни от най-ярките комедийни образи в киното, театъра и телевизията.

Първите му изяви на театралната сцена са в „Народния театър“ още като студент. Професионалната му кариера на актьор започва от Габровския театър с постановката „Криворазбраната цивилизация”. Талантът му намира изява на сцената на театър „Сълза и смях“, „Театър 199“ и Малък градски театър „Зад канала“. Носител е на редица отличия, сред които националната наградата за актьорско майсторство „Любимец 13“ за главна мъжка роля за представленията „Швейк“ на театър „Българска Армия“, „Семеен албум“ на Младежки театър „Николай Бинев“ и „Сирано дьо Бержерак“ на Драматичен театър „Сава Огнянов“-Русе.

Впечатляващи са и ролите му и в киното. Във филмографията му присъстват заглавия като „Посоки“ на Стефан Командарев, „Възвишение“ на Виктор Божинов, „Летовници“ на Ивайло Пенчев, както и редица популярни телевизионни сериали, сред които „Седем часа разлика“ и „Полицаите от края на града“. Познат е на зрителите на обществената медия и като водещ на предаването „Монополи“, както и на други телевизионни продукции.

Освен любопитни подробности за професионалния си път, в студиото на предаването „Извън играта“ Герасим Георгиев-Геро ще повдигне „завесата“ и към личния си свят. Извън светлините на прожекторите Геро е върл почитател на футбола и е заклет фен е на „Манчестър Юнайтед“. С водещата Люба Пашова ще разговарят още за приятелите, за любовта, за семейството и за дъщеря му Йохана. Защо в нея вижда като в огледало себе си – зрителите ще научат в събота (30 март) от 18:00 ч. в „Извън играта“ по БНТ1.

Гледайте „Извън играта“ всяка събота от 18:00 ч. по БНТ1 и

от 22:00 ч. по БНТ3.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад