Димитър Маргаритов за новата кампания на КЗП

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Маргаритов напомни, че Комисията по закон има функцията да следи за безопасното предоставяне и на услуги. От КЗП са преценили, че е добре да се направят проверки в моловете, тъй като практиката показва, че с настъпването на празничните периоди става едно струпване в търговските центрове и се стига до затруднение в трафика в подземните паркинги. Това е съпроводено със замърсяване на въздуха и с рискове за здравето на хората. Идеята е да се установи кой какви функции има по отношение на това да се гарантира безопасността на хората, нормалното влизане и излизане.

Димитър Маргаритов: Ако се установи, че паркирането - тази платена услуга е опасна за живота и здравето на хората, ние включително имаме право да забраним предоставянето й. Ако такова нещо се установи, могат да се наложат и такива временни мерки докато не бъда предприети необходимите действия за нормалното функциониране на тези обекти.

Мина Черният петък и наближават Коледните празници. Маргаритов обясни, че се наблюдават симптоматични нарушения като нереални намаления, повишаване на цената преди настъпването на периода. Той предупреди да внимаваме за "намаления в намалението".

Започнаха и проготовленията за Никулден, когато на трапезата ни задължително трябва да присъстват рибни ястия. Репортерът Пламенка Тонева провери как се готвят за празника в Русе. Риба за Никулден ще има за всеки вкус и за всеки джоб. Засилени са и проверките на Агенцията за безопасност на храните в обектите за производство и продажба на риба и рибни продукти. Те ще продължат до 7 декември. А за нередности може да се сигнализира на сайта на Агенцията.

Димитър Маргаритов: Когато говорим за храни нашият съвет винаги е да се пазарува от определените за целта места, тоест от магазините, да не се доверяваме на амбулантни търговци, които на някой ъгъл ни причакват с уж много изгодна оферта.

Вижте целия разговор във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад