Театрална критика: селекцията на Анелия Янева и Гергана Пирозова

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Премиерата на "Емигрантски рай" беше снощи в театър "София". Авторът е Димитър Динев - българин, който живее и работи в Австрия. Той пише на немски, а произведенията му се превеждат на български. Той е преживял всичко, за което пише, неволите на емиграцията, която все още не е успяла да се адаптира. Героите му остават балканци, въпреки че работят на строеж в Австрия, обясни Янева. Героите са наши съвременници, макар авторът да не държи кога точно се е развило действието в нашето десетилетие.

„Емигрантски рай“ провокира размисли за живота, породили се след една смърт. Режисьор на спектакъла е Катя Петрова. Музиката в спектакълът е на Христо Йоцов, сценографията на Петя Караджова и Борис Далчев, а хореограф е Анна Пампулова.

Театралните критици препоръчват още две пиеси.

"Дебелянов и ангелите" е по текст на Александър Секулов, разположен върху книгата на Валери Стефанов "Слепият градинар" и стихове на Димчо Дебелянов. Темата е за човека, който е чужд на света, в който се водят войни, за самотата на поета, когато той трябва да се превърне в пушечно месо. "Луда трева" третира също голяма тема. Тя е по текстове на Йордан Радичков. Постановката е в Театралната работилница "Сфумато".

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад