Проф. Генчо Начев: Няма да се плаща най-ниската цена за лекарства

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Проф. Генчо Начев: Въвежда се разходна ефективност, което значи съотношение между цена и ефект върху заболяването.Това ще се преценява от рандомизирани студия в света и Европа. Това не значи, че ще се плаща най-ниската цена за лекарства, а касата ще плаща за това лекарства, за което има доказателства, че има ефект на фона на цената си.

Той коментира и увеличените пари за лекарства при онкозаболяванията. За пръв път най-голямото перо е за лекарства за онкологично лечение, ще се заплащат само тези лекарствени средства за онкология, които се дозират автоматично, за смесване на ръка няма да се заплаща, защото робот няма как да сбърка, каза проф. Начев.

Има намерение да се въведе индикатор за оценката за качеството на лечебната дейност в болниците и доболничната помощ, което е важно, каза още директорът на болница "Света Екатерина".

Няма ли контрол на качеството, каквито и пари да влязат в здравеопазването, те ще изтекат, добави и той.

Относно белодробните трансплантации проф. Начев каза, че се работи по сключване на договор със специалисти, за да се извършват у нас, и се работи в посока наши лекари да се обучават в чужбина на тези нелеки операции.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад