Актуален киноафиш

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"RAMPAGE: Унищожителите": Може би рядко има филм, който толкова добре да си отговаря на трейлъра. Филмите, създадени по игри, са проблематични и до момента не е излязъл филм, за който да се каже, че е добър. Играта, в основата на "RAMPAGE: Унищожителите", е от 80-те години. Скалата участва във филма, а в основата на сюжета е генетичен експеримент, благодарение на който няколко животни стават с огромни размери и тръгват да разрушават града. Едно от тези животни е интелигентна горила с добро сърце и е в много добра връзка с главния герой - Скалата, и "той трябва да намери начин хем да спаси света, хем да спаси своя приятел". Този филм няма претенция да е интелигентен, това е филм, от който зрителят много добре знае какво да очаква, обобщи Димитър Дринов.

Благой Иванов определи като слаб и филма "Такси 5". "Това е поредният ужасен комерсиален френски филм". Заснет е добре, но това не може да е причина зрителят да хареса филма.

"Нито звук" е режисьорски дебют на Джон Кразински. Самата концепция на филма е много интересна - става въпрос за катаклизъм, характерът на който е неизвестен. Някаква сила унищожава хора, които издават звук и за да могат да продължат да съществуват, те трябва да пазят пълно мълчание. "И както става в добрите филми, лентата се концентрира върху нещо много важно - в случая това е семейството, как едно семейство оцелява, за връзката между хората в него." Димитър Дринов оцени работата на Джон Кразински като впечатляваща.

Благой Иванов открои като добър сериала "Ужас" (The Terror), който е базиран на едноименния роман на Дан Симънс. "Не бих казал, че е велико кино, но е една телевизия, която успява да пренесе атмосферата, отчаянието на ситуацията. Историята е по действителни събития, свързана е с експедиция, която се отправя на път, за да открие Северозападния проход, но засяда в ледове, в което прекарва години. Притиснати от тези обстоятелства, те започват да се израждат като отношения и като хора."

Вижте видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад