РЕКЛАМА


В последното за 2017 година предаване „България днес” от студиото в Благоевград ще видите:

Как да защитим дома си, ако за Новогодишните празници сме решили да празнуваме в други градове. По темата ще разговаряме в студиото с инспектор Адриан Василев, криминалист от Областната дирекция на МВР-Благоевград.

Колко българи ще посрещнат Новата 2018 година в чужбина и кои са предпочитаните места за почивка в съседни страни, по телефона с актуална информация ще включим Румен Драганов – председател на Института за анализи и оценки в туризма.

Повече работни места и по-големи приходи отчитат собственици на малки фирми в Благоевград, които имат дейност в сферата на услугите. Каква беше изминалата година за бизнеса в областния град – коментар по темата на Росинка Проданова – доктор по социология и журналист в Радио Благоевград.

Американският университет в Благоевград е на първо място в класацията на Министерството на образованието сред университетите в България. Какви са показателите на рейтинговата система за оценка на нивото на образование и реализация на студентите ще научим от заместник-ректора доцент Емилия Занкина.

Вижте репортажите по актуалните и културните теми от страната:

- 27-годишната Николета от Пловдив създава група в социалните мрежи в подкрепа на хора в нужда.

- Родители, чиито деца не посещават редовно детска градина в Благоевград, ще заплащат пълната месечна такса, независимо от броя на дните, в които детето е отсъствало.

- Русенци, собственици на сгради, паметници на културата, които не могат да ги поддържат, настояват техният статут да бъде променен.

- Средното училище „Св.Св. Кирил и Методий” в село Сатовча получи най-високото отличие „Европейски езиков знак за 2017 година” от Европейската комисия по образование.

- Силистра вече има своя енциклопедия с над 1 000 страници събрали на едно място информация за региона от всички сфери на развитие.

- Самоукият художник Цветан Кавраков от село Сатовча рисува картини от пясък.

- Какво са добавили към българската национална традиция хората от варненския край, за да са сигурни, че новата година ще е добра?

България днес - 29.12.2017, излъчване от Благоевград
"България днес" - 29.12.2017

РЕКЛАМА