В Новогодишната нощ по БНТ 2 - фолклорни ритми от цяла България

В последния ден на 2017-а БНТ2 събира пърстротата и ритмите на цяла България в празничното издание на успешния танцов фолклорен проект - «Надиграй ме на Нова година!». От 20:00 часа телевизионните центрове във Варна, Русе, Пловдив, Благоевград и София ще пренесат зрителите в празничните традиции от различните краища на България.

11:33, 22.12.2017
В Новогодишната нощ по БНТ 2 - фолклорни ритми от цяла България

От Варна в новогодишната програма на БНТ2 ще се включат гайдарския оркестър „Диньо Маринов“, ансамбъла на Икономическия университет и учениците от Хуманитарната гимназия «Йоан Есзарх», които спечелиха голямата награда в седмия сезон на телевизионното танцово шоу „Надиграй ме в училище”.

Празнично настроение от Пловдив ще добавят изпълнителите от фолклорно студио „Пълдин”. Темперамента на северняшките ритми ще добавят в новогодишната вечер артистите от Фолклорния танцов театър „Найден Киров“ – Русе и певци от Долна Оряховица. В Благоевград хорото ще поведат танцьорите от един от най-титулованите фолклорни ансамбли у нас - «Пирин».

В Новогодишната програма на БНТ2 участват и възпитаници на Националното училище за танцово изкуство – традиционен участник във всички издания на танцовото шоу «Надиграй ме». В последната нощ на 2017-а БНТ2 събира майсторите на фолклорните ритми от ансамбъл «Чинари», група „Етнотикс” с ръководител Костадин Генчев и танцьорите от формация „Бобов дол“ при Народно читалище „Миньор-2006“ – гр.Бобов дол с главен художествен ръководител Антоанета Асенова – един от експертите в журито на телевизионния проект «Надиграй ме». В Новогодишната нощ зрителите ще имат възможност да се насладят на темпераментните изпълнения на ансамбъл „Актавис” от гр. Дупница с ръководители Войн Войнов и Галя Челенкова, трио „Булгарина“ и фолклорен състав „Севдице“. Програмата събира пъстра китка от народни танци и песни от всяка етнографска област на България.

Специално участие в новогодишната програма на БНТ2 ще вземе и Гвардейският представителен духов оркестър към Националната гвардейска част.

«Ние от танцовото фолклорно шоу „Надиграй ме“ решихме да съберем нашето голямо телевизионно семейство от цяла България», разказва водещата Тони Рапонска, която и в празничното издание на «Надиграй ме на Нова година» ще си партнира с Асен Павлов. Гост-водещ ще бъде популярната актриса Ани Михайлова, която зрителите на БНТ познават от предаването на БНТ «Шоуто на Канала».

От 22:30 часа в Новогодишната нощ празничното настроение продължава със спектакъла «Наздравица от песни» на телевизионен център Благоевград. Концертът представяедни от най-популярните изпълнители на български народни песни от македонския край: Янко Неделчев, Иван Дяков, Володя Стоянов, Румяна Попова, Илия Луков, Димитър Димитров-Градевеца, Румяна Филкова, сестри Мария и Магдалена Филатови, Йорданка Варджийска и др. Специален гоств програмата на празничния концерт е известният македонски певец Наум Петрески. Красотата на танците от пиринския край пресъздават студенти от катедра “Хореография” при ЮЗУ “Н.Рилски”- Благоевград и техните преподаватели проф. Николай Цветков и доц. Георги Гаров. Водещ на празничната програма ще е Нина Шопска, позната на зрителите от предаването за фолклор на БНТ 2 – „Ай да идем”.

В последните минути на 2017-а БНТ2 ще излъчи празничното обръщение на Президента на Република България Румен Радев.

Гледайте програмата на БНТ2 в Новогодишната нощ!

Пожелаваме Ви празнично настроение, щастлива и успешна 2018 година!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад