Винилови копия от легендарния "Black Album" на Принс са пуснати в продажба

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Сайтът за колекционери Recordmecca предложи за продажба за 15 000 долара екземпляр от албума. Копието от "Black Album" веднага намери купувач.

През декември 1987 г. ексцентричният Принс пожела да издава музика, както никой дотогава не бе го правил. Музикантът от Минеаполис изпрати тайно на магазини свои дискове, без името му да фигурира върху обложките им. Звукозаписната му компания "Уорнър", с която той бе в пререкания, първоначално се опита да го разубеди, но в края на краищата издаде и разпространи диска му, озаглавен "Black Album" заради тъмната си монохромна обложка. Малко по-късно Принс окачестви албума като злокобен и настоя всички негови копия да бъдат унищожени.

"Уорнър" успя да получи обратно и да унищожи голяма част от издадените 500 000 винилови копия, но за радост на колекционерите останалите копия изчезнаха. Джеф Голд, който e основател на сайта Recordmecca и е работил за "Уорнър", поясни, че се е свързал с бивш служител на компанията, който открил 5 копия от "Black Album". Голд се заел с продажбата на три от тях - едното вече беше купено, второто е обявено за продан, а третото все още не е предложено за продажба.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад