Николай Нанков: Ще се извършват анализи за причините за водния ад

В предаването вижте:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бургаският регион се възстановява след пороите. Експерти и днес ще продължат да описват щетите. В община Камено ще започне изплащането на еднократните помощи от 325 лева. Продължава издирването на изчезналата жена. Очаква се да пристигнат обучени кучета, които да се включат в издирването заедно с около 50 полицаи, огнеборци и доброволци. Ще пристигне и водолазен екип.

Николай Нанков: Факт е, че имаме изключително силен интензитет на падналите валежи - над 200 литра дори отчитаме на места. Факт е и, че се извършва в момента проверка от компетентни органи.

Има процесуално-следствени действия за причинените смъртни случаи. Отделно е сезирана и прокуратурата за причините за наводнението, които в момента са в процес на изясняване.

Все още има проблем с пътя Бургас-Средец. Там движението се извършва еднопосочно в рамките на 400 метра заради пропадания на земна маса и отводнителни мероприятия. Във всички останали участъци от републиканската пътна мрежа движението е пуснато. В рамките на населените места положението е трагично. Най-засегнатото село е Равнец.

Първата помощ, която ще се окаже от правителството, е отпускането на 1 милион лева. Тя се отпуска за предотвратяване на най-неотложните щети.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад